Elnézett laboreredmény (beszélgetés)
Sziasztok! Közben két nőgyógyásztól is kaptam választ, szóval vissza kell mennem, mert lehet veszélyes lesz a gyógyszer esetemben.
"Kedves Alexandra! Amennyiben erre a leletre kapta a Clostilbegytet, akkor nem ártana orvost váltania, mert Önnek a meglevő peteérésére adtak serkentőt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc"
"PCO esetén metformin és inozitol is jót tenne, sok adatot talál az interneten erről, én is hatékonynak tapasztalom a pácieneknél. ABN. H azt jelenti hogy a normálisnál magasabb ( abnormally high) ha ez az ösztradiolra vonatkozik, akkor arra utal, hogy egy kicsit túl lett serkentve a petefészek, ami Clostylbegyt mellett is előfodul PCO-ban.
Dr. Gyovai Gabriella"
H = High, azaz magas
az L = Low, azaz alacsony
Eszerint a link szerint normális érték a 322. Az eredményen teljesen más intervallum volt megadva. Nem értem.
Sziasztok!
Párommal meddőségi szakrendelésre járunk, mert jó ideje babát szeretnénk. A párommal minden rendben, jók az eredményei. Ultrahangon kiderült, hogy a petefészkem PCO jellegű. Az orvos elküldött hormonsorra. Tegnap voltam 24. c.napi laboron. Megvártam az eredményt, a doktornő azt mondta, hogy minden rendben van, de az ösztradiol be lett karikázva, és a referencia tartomány fölött van. Ciklus 24. napján 322,3 ng/L lett, a ref. tartomány pedig 43,8- 211. Nem magas ez a 322 egy kicsit? Hónap elején se volt kevés, bár akkor beleesett a megadott tartományba (66,34 lett, a ref. tart. 8,5- 75). (Nem az orvosom tájékoztatott, mert az ő rendelési ideje lejárt, mire meglett az eredmény.)
Stimulációra kaptam Clostilbegytet, 12. c.napon kell ultrahangra visszamenni.
Köszönöm a válaszotokat!:)
További ajánlott fórumok:
- FONTOS!!! Vérvétel laboreredményt tudna valaki értelmezni? Bepánikoltam kissé...
- Ti mit tennétek, ha észreveszitek, hogy a gyerekorvos elsiklik egy fontos laboreredmény fölött?
- Van itt valaki, aki tudja, hogy tényleg cseréltek-e el laboreredményeket mostanában Fehérváron?
- Tudna valaki segíteni gyerek laboreredmény értékelésében?
- Pajzsmirigy laboreredményben tudna valaki segíteni?
- Magas ASO érték a laboreredményben mire utalhat?