Ellenségeskedés családon belül (beszélgetés)
Most mi gondolkodunk....elvárták volna,hogy ott legyünk az ovis ballagáson,megsértődtek,mert nem mentünk el....nem voltunk meghívva.....ilyenkor mi van?Jogosan haragszanak ránk?Párom is mondta,hogy furcsállja,nem hívtak meg,lehet nyilvánvalónak kellett volna lennie számunkra,hogy ballag a gyerek,tudtuk mikor és elmenni...szerintem meg nem így működik..
Kíváncsi lettem volna mások véleményére is,hogy mások hogy oldják meg a családon belüli konfliktusokat
Ő meg ilyen.....számolom a napokat,és nyelek,kérdés mikor robbanok...akkor aztán kő kövön nem fog maradni az tuti...
Hát ha téged csesztetnek annak ellenére hogy támogatod őket jelentős összeggel-hát hagy ne mondjak semmit..A párod miért nem áll ki melletted?
Az a közük,hogy párom havonta tetemes összeget ad nekik,az én rovásomra,mert azt a pénzt nekem kell előteremteni..igaz még egyszer sem kérdezték meg tudok e kenyeret venni.....de ez hosszú történet.....és még így is rám irigyek....valamit tuti jól csinálok :)
És egyébként meg mi közük van hozzá hogy neked mennyi pénzed van vagy nincs,amíg nem tőlük kérsz,én az ilyet sose értettem-mindenki a saját pénztárcájával foglalkozzon én sose akartam megmondani senkinek hogy mit vegyen és mit ne
Nálunk ott van gond,h beteg gyerekkel vagyok itthon,persze dolgozok amikor tudok,bejelentett munkám is volt,de sajnos nagyon sokat beteg a lányom,nem tolerálják.van pénzem hogy itthon vagyok,tisztán egy minimálbér plusz amit a netes melókkal összeszedek....mégis engem csesztetnek hogy dolgozni kell....párom huga csp-ből él az anyjáék nyakán a gyerekével és az rendben van!
én ezt nem értem!
Amúgy azért sértődött be mert az öcsém-mivel a srácnak már egy éve be kellett volna fejezni az egyetemet-kérte a tartásdíj határozott összegben való megállapítását.Előtte százalékos volt a tartásdíj.A srác egyébként nem szaggatja az istrángot tanulás terén-enhén szólva...
Pont erről van szó nálunk is.Az öcsém nagyfia,aki egyetemista,a szülők elváltak-irigy mindenre amit öcsém vagy anyukám vesz magának sőt arra is amit mi veszünk-mert úgy gondolja hogy azzal is ő van megrövidítve,azért nics neki annyi mint másnak.Legutóbb az öccse ballagásán a testvéremen új öltöny volt-kb 15 év után vett egyet magának-mire a nagyfia megjegyezte,hogy:Új öltöny..ezért nincs nekem.Milyen viselkedés ez?
Nálunk ott vannak a problémák,hogy az egyik oldal tökéletesnek hiszi magát,a másik oldal tudja ha hibázik....a tökéletes oldal oktatja a másik oldalt mit kéne csinálni,de erre is azt mondom,ha megmutatják,hogy mindezt Ők is tudják és megcsinálják amit ránk akarnak erőltetni minden további nélkül megteszek bármit....
Szerintem elég nagy baj az,hogy ilyen csóró világban élünk,mert az irigység már a családon belül is kiütközik.....pedig senki nem milliomos,mindenki tengődik...
Mert a mindennapi feszültséget ott vezeted le, azokon, akik nem küldenek el melegebb éghajlatra, ha beolvasol neki - nem úgy, mint a főnök, tanár... Meg mert kidolgozod a beled, mégsem tudsz elmenni normálisan pihenni, mert nincs rá pénzed. És ezt a frusztrációt is csak ott engedheted ki, ahol laksz.
A nehéz idők itt jönnek ki, nem a munkahelyen, ahol meg kell húznod magad és mosolyogni a jogtalanságon is.
Mert inkább egy őszinte barát, mint némely családtag.
Kíváncsi lennék véleményekre az alábbi témával kapcsolatban:Miért van az hogy mostanában olyan sok helyen vam családon belüli ellenségeskedés,harag.Nehéz időket élünk úgy gondolom legalább családon belül össze kéne tartani és mégis sok helyen évekig haragot "ápolnak"nem beszélmek egymással rokonok
További ajánlott fórumok: