Elképzelhető, hogy a szemem nem bírja a kontaklencséhez adott folyadékot? (tudásbázis)
Sziasztok.
Lenne még 1kérdésem hozzátok..
Szoval ha ki van bontva a lencse de mondjuk napokig nem hordom akkor tényleg kötelezően naponta cserélni kell a folyadékot?? Szerintetek ez megint duma?
sziasztok.
Na betettem a lencsét,használtam a másik folyadékot és az ég világon semmi bajom nem lett:) és érdekes módon se kellemetlen érzést,se csípést nem éreztem és a lencsének sincs baja úgyhogy a folyadék még jó hogy ingyen volt és csak 60ml-es mert megy a kukába:D
Szóval nem vágta itt semmi se tönkre a lencsét:)
Köszönöm mindenkinek aki írt és tanácsot adott:))
Igaz hogy a dioptria még mindig nem tűnik jónak de majd 2hét múlva kontroll.
Persze...
Èn se tudom elképzelni,mindenesetre most "lemostam"a lencsét a bevàlt folyadékkal és abban àzik holnapig és beteszem aztàn kész:)))
Sziasztok.
Na ma megvettem a régi bevàlt folyadékot,ott ahol betanitottak.Ràkérdeztem mit gondol arrol hogy folyadék vàltàs.. Azt mondta hogy hmost ennél a lencsénél elkezdek egy másik folyadékot hasznàlni akkor tönkre vàgom a lencsèto_O
egyébként én már nagyon elkeseredtem, most azthittem hogy dobhatom ki a lencsét és várhatom mire ugyan ilyet kapok még 1 párat..stb..
így akkor elszaladok holnap ak özeli optikába ,veszek folyadékot és 2hét múlva meg megyek kontrollra ahogy mondták:)
:) Jaj de jó ezt olvasni. Holnap elszaladok a legközelebbi optikába és megveszem a bevált folyadékot.. Én ezt még egyszer biztos hogy nem használom..
Nekem meg képzeld el nagyon erős a dioptriám plussz cilinderes és konkrétan azt mondták sose fogok vele teljesen jól látni..
bal+7.5 -0.75cil
jobb 8 -0.75cil :(
Akkor a megoldàs az lesz hogy menjek vegyek olyan folyadékot ami bevàlt és hasznàljam azt.?
Abban az optikàban ahova most jàrok,nem kapható de màshol igen..
Szia. Akkor én honnan szedtem ezt?:o_O
Csak az egyik lencsét öblitettem le vele..
Viszont amikor a màsik szemembe a folyadékos kézzel nyultam akkor annàl is éreztem...
Akkor én honnan vettem azt hogy nem lehet vàltani folyadékot??
Lehet az előző optikàban mondtàk?
Nem tudom, de valamiért én így tudtam..
Nekem eszembe sem jutott, hogy nem szabad váltani közben...:) Nem is mondta egyébként senki...
A témához hozzászólva, a másik lencsével is kipróbáltad? Mindkettő csíp? Mert ha a másik oké, akkor nem a folyadékkal van gond, hanem a lencsével.
Nekem tudtok abban segíteni, hogy honnan tudom, hogy ki van -e fordulva a lencse vagy sem? Én az alakjánál semmi különbséget nem veszek észre, hiába nézegetem. Most olyan van, amibe van két kis betű beleírva, így egyszerű a dolgom, de másféle lencsét nem merek már rendelni, mert simán feltenném fordítva... (És kipróbáltam, nekem nem szokott úgy sem szúrni meg csípni.)
Nem tudom:(
Ahogy hozzáértem a szememhez már elkezdte csípni..
Köszi hogy válaszoltok ilyen hamar.
Most micsináljak?
Menjek vissza és mondjam meg mi van?:(
Ehhez a lencséhez már úgyse használhatok másik fajta folyadékot..Elvileg rendelnek újat?
nem mert megnéztem :(
nem volt kifordulva mindig megnézem:(
Szia! én is régi kontaktlencsés vagyok! nekem is volt már, hogy a folyadék csípte a szemem! lehetséges, hogy mikor először beletetted, valami szössz szállt rá, esetleg észre sem vetted és végig karcolta a szemed! utána meg már csípi picit a folyadék!
nekem is volt ilyen!
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen folyadékot iszik?
- Miben befolyásolja a reggeli tesztet az, hogy előző este mennyi folyadékot iszol?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- Ha kevés folyadékot fogyaszt az ember, az milyen betegséget okozhat?
- Mennyi folyadékot célszerű naponta fogyasztani? Függ ez a testsúlytól/testmérettől?
- A drogériákban kapható olcsó kontaklencse folyadékok jók akármilyen lencséhez, vagy inkább vegyem az ugyanolyan márkájú de drágábbat?