Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy? (beszélgetés)
Kínában megteszik :P látom kötekedni akarsz csupán, ehhez pedig nincs kedvem. Utálom a cicaharcot
Művi vetélés? Azt nevezzük magzatelhajtásnak.
Nekem semmi bajom a császármetszéssel. :)
Ha a férjed pocakos, akkor nem a gyomráról beszélünk. :)
Én sem kedvelem ezt az új divatos szót, de be kell vallanom, nagyon kedves megszólítás a "pocaklakó".
Ilyen logikával nemcsak a három hónap előtti, hanem a kilencedik hónap előtti művi abortusz is belefér.
Akkor csak kötekedhetnéked van? :)
Nem zavar, csak jobban érdekelne a válaszod.
jó nagy a pocakom,ki lakik benne?
Akinek 5 éves a gyereke, annak minden a pocakban van :)
Persze, ebben egyetértünk.
ezt nem tudtam,pedig biológiából ötös voltam.azóta biztos fejlődött az orvostudomány.
Nem használtam ezt a szót, én se szeretem. De attól meg biztosan érted, amit kérdeztem.
pocaknak régen a gyomrot nevezték,pl,tele van a pocakom.
még nem jártam ebben a cipőben, de véleményem szerint, ha valaki egy várt magzatot veszít el, bármennyi hetes is az adott embrió, lelki oldalát tekintve rosszabb, mintha egy nem várt vagy épp rossz időben kialakult terhességet szakítanak meg. A dolgok két oldala, tudod :)
ezen ne vitatkozzunk,a pocaklakó,ami nagyon kiakaszt.
A méhed a pocakodban van :)
Szóval akkor, ami a méhedben van?
ami a pocakomban van,az a kaja.ami a méhemben van,az más.
De amíg a pocakodban van, nem úgy gondolsz rá, mint egy élőlényre? Még ha picike is... Vagy mi a különbség a között, akit meg akarsz tartani, és akit nem?
Az abortusz művi vetélés, ennyi a különbség.
Ha nem csak lehetőség, akkor császárral ki kell emelni a magzatot, és élhet. Hajrá, próbáld ki.
nem. A lehetőség addig lehetőség, amíg meg nem születik élve az magzat, vagyis újszülött nem lesz. Bármi becsúszhat kilenc hónap alatt, de akár szülés közben is
A lehetőség egyértelműen a spermium, illetve a petesejt. Külön-külön.
A kilenc hónap végig az új élet lehetősége. Tehát nem csak az utolsó hat.
A spontán vetélés nem emberi beavatkozás, nem egy szándékos emberi tett. Ezt nem is nevezzük abortusznak.
Nem, csak egy új élet lehetősége, ha minden jól alakul.
Tudod, hány terhesség szűnik meg spontán? Az nő csak egy erősebb, késő menstruációt érzékel.
Nem feltétlen. A Ratkó-kornak köszönhetjük szüleinket és a gyerekeinket. :)
Ez viccnek is rossz!
A megtermékenyüléssel egy új élet indul be és ezt az új életet szüntetjük, szüntettetjük meg.
Ezt vitatni balgaság részünkről.
Nyilván, de nagyon nagy a különbség aközött, akit akartak és akit nem.
A nagyon várt gyereket is verik később... ne keverjük az abortuszt meg azt, ha valaki képtelen a saját gyerekével megfelelően szeretettel foglalkozni. Apám nővére például szörnyű anya volt. Koszosan éhesen jártak iskolába miközben amúgy egy értelmiségi, okos, pozitív, jóhumorú nő volt Mindíg a társaság középpontja. A gyerekei még a temetésére se mentek el...
Ahham, persze. Ezért van a sok nem kívánt, megvert, lelkileg bántalmazott gyerek. Mert anyuci nem bánta meg. A francokat nem, ezt csak tabu kimondani, amúgy a neten olvasni elég ilyen történetet.
"Nekem is ez a tapasztalatom, hogy nemigen bánja meg senki ha megszüli végül a babát."
Tudod, nem igazán illik ilyet mondani. Ezért nem is mondják.
A minap olvastam egy cikket, ahol anyu beismerte, hogy talán mégis jobb lett volna, ha nem hallgat azokra, akik rábeszélték, hogy tartsa meg a gyereket. Órákon belül többszáz komment született, amolyan virtuális lincselés volt.
És a többség azon a véleményen volt, hogy kísérti a sorsot.
Tudod, az én barátnőm anyukája sosem mondott volna ilyet, csak naponta éreztette vele.
További ajánlott fórumok: