Elhagyott a férjem egy másik nő miatt. Aki átélt ilyesmit, kérem írja meg a tapasztalatait! (beszélgetős fórum)
Bárcsak a készülő regényem lenne.
A régi kerékvágásba nem gondolom, hogy vissza szeretnék jutni. Ezt csakis új alapok lerakásával, új szemlélettel lehet tovább vinni.
Vagy igen, vagy nem (ki rúgott ki kit).
Megint az hallod, amit hallani szeretnél.
Emlékszem a régi fórumodra is. A mostani indítódban is leírod, hogy a férjed mint nőt, mint embert megsemmisített.
Ezek után miből gondolod, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba?
Amennyiben igaz a történet. Nekem néha olyan érzésem van, hogy egy készülő regényhez gyűjtsz véleményeket.
Köszönöm, sok gondolat ébresztő kérdést fogalmaztál meg.
Ami segít, és önbizalmat ad, hogy szerencsére nem B rúgta ki, hanem fordítva, a férjem adta ki az útját.
Egyelőre intimitásról szó sincs. Szerencsére nem az a típus vagyok aki lábtörlő lesz és minden kívánalmát lesi a hazatért férjének egy ilyen sztori után. Egyelőre az pozitív, hogy normálisan, tisztelettel tudunk beszélni egymással. Sok a dolgunk, nemcsak a gyerekek, a ház körüli teendők, amik lefoglalnak egyelőre.
A bizalmam szinte biztos vagyok benne, hogy soha nem fog tökéletesen helyre állni, de majd meglátjuk hogyan alakul ez is. A pszichológus (a második) akihez elkezdtem járni már az elejétől arra tanított hogy koncentráljak magamra, "nőljek" végre fel. És ez az út még nem ért véget. Nekem először magamat kell rendbe tennem, mert addig ez a kapcsolat halott. Ezt a férjem is tudja és nem siettet most egyelőre. De még annyira friss ez a helyzet, hogy fogalmam sincs mi lesz pár hét múlva. Mindenesetre a hideg futkos a hátamon, amikor arra gondolok, hogy fél évvel ezelőtt még mit sem tudva pont ugyanígy ülve a gép előtt fogalmaztam meg a fórumom első bejegyzését és most véget ért ez a borzalom. Így is úgy is véget ért volna, persze, de az elmúlt pár hónapban nagyon kilátástalannak éreztem mindent. És most egy picit fellélegezhetek. De úgy igazából.
Nem voltam még itt ősszel, de most jó olvasnom, hogy fordulat történt. Remélem észhez tér a férjed és minden rendben lesz veletek!
Minden jót kívánok!
Ami nem öl, meg, az megerősít. Igen ! De miben erősödtél meg ? Ezt írtad : "nem vagyok felkészülve a sok-sok ügyintézés, lakás eladás, lakás vásárlás..stb herce-hurcára. Nyugalomra vagyok és biztonságra." Remélem, nem ezért fogadtad vissza a férjedet ! Tegyük fel, hogy kiismerte a szeretője a fél év együttélés alatt, hogy milyen lusta, nem házias, nem alkalmas élettársnak, és ő rúgta ki. Ha B. nem élt együtt senkivel, csak szerető kellett neki, akkor lehet, hogy ennyi elég is volt neki abból, hogy otthon dolgozzon egy pasira. Gondolkodj az ő fejével ! Talán neki is elkezdett beszólogatni a férjed, ahogy Neked tette, csak ő nem tűrte el ?
De legyek elnéző, jóindulatú a férjed megtérése kapcsán. Mondjuk, hogy őszinte volt, mikor bocsánatot kért. De mi lesz, ha egy idő után mégiscsak csajozni akar, de akkor már nagy titokban ? Sajnos, én nem tudok hinni abban,hogy egy 47 éves férfi ezek után örökre hűséges lesz. Ismerek ilyet ! A lebukás, megbocsátás után megvárta, még lenyugszik a felesége, aztán társkeresőn kezdte elölről. Nagyon-nagyon vigyázott, hogy még egyszer ki ne derüljön a kalandozgatása !
Most Veled kapcsolatban írok. Mikor hogy áll vissza az intimitás köztetek ? Meddig fog eszedbe jutni, hogy vajon tényleg Veled van, vagy közben B-re vagy más nőre gondol ???
Sokáig arra fogsz gondolni, ha valahová megy : vajon igazat mond ? Csak odamegy ? Ha késik : vajon találkozott egy nővel ? Megint megcsal ? Kemény időszak jön, készülj rá lelkileg !
Remélem, segít a pszichológus, hogy az önbizalmadat meg tudd erősíteni, mert ez nagyon fontos ! Soha többé ne engedd magad megalázni ! Egy szóval sem !!! Ő nem érdemel meg Téged, és ennek legyél tudatában ! Légy büszke a gyerekeidre ( akikkel tölts sok minőségi időt !), a tudásodra, szorgalmadra, a munkádra ! Légy csinos, vidám és optimista ! :) A kislányaidnak ilyen anya kell !!!
Ezzel csak egyetérteni tudok!
Az Én kapcsolatomban nem sikerült a bizalmat helyreállítani, még kevésbé a fájdalmat elmúlasztani.
Kedves Vörösáfonya ! Nagyon sok mindenre emlékszem az őszi fórumodból.
Remélem, minden úgy van, ahogy írod, nemcsak simán összeveszett valamiért a férjed és B. Ez sem kizárt ! Sajnos, a bizalmat visszaépíteni rengeteg idő, és teljesen talán nem is lehet. Ha a férjed észhez tért, mindenben bizonyít, pl. a háztartásból, ház körüli munkákból is kiveszi a részét, a gyerekekkel is törődik, akkor is még ott van a romhalmaz lelked. Folyamatosan, naponta kell éreztetnie, hogy szeret, és egy szóval se bánthat meg !!!
Képes leszel, hidd el. Túl leszel a válás okozta sokkon, most hirtelen kesz elég tennivalod, hogy ne sirdigálj egy sarokban magadat sajnálva.
Utána pedig már tompul a fájdalom. Idő kell hozzá.
Tudom, mit beszélek,
átéltem. Igaz egy gyerekkel, de sokkal rosszabb anyagi helyzettel.
Ha meg akarod látni magad körül a szépet, a jót, a nevetésre csábítót, akkor minden más megoldható.
És egyet vegyél figyelembe: a kislányaid is akkor lesznek derűsek, boldogok, mosolygósak, ha az anyjuk is az.Egy félő, depis anyával szörnyű élni.
Végig követtem a már törölt fórumot.
A ház a férje és családja tulajdona.
Örülhet, hogy kap belőle.
Tervezgess, nézd a lehetőségeket, az eladó ingatlanokat.
A facebookon csatlakozz olyan csoportokhoz, ahol lakberendezés, lakásfelújitás a téma.
Ahogy már előttem is írták, vondd be a gyerekeket, hol legyen az új otthon, milyen legyen a szobájuk.
Írd össze, mit vviszel magaddal (bútorok, berendezési tárgyak) és miket kelk vásárolnod.
üKészíts pénzügyi tervet ezekre, meg a lakás vételre (ügyvéd, illeték, tulajdoni lap, értékbecslő, stb).
A régi lakásod kirámolására szervezd be a tesókat, barátokat, gyerekeidet.
Jön a jó idő, járjatok kirándulni.
Mire mindezekkel készen leszel, már szebb színben fogod látni a jövőt. És a férjed is előteremti a pénzt.😊
Emlékszem rád, a "lepukkant paneltől ne félj", egyébként annyira nem is olcsók és lehet belőlük "meleg hangulatú, békés nyugalmas otthont" csinálni.
Mindenkinek legyen külön szobája, hogy eltudjon vonulni és legyen egy közös élettér, ahol összejöttök beszélgetni, együtt tv-zni, társasozni, bármit. Persze ez egy házban is fontos.
Miért nem adjátok el a házat? Ott fog állni üresen?
Anya vagy! Akár fáj, akár nem, át kell váltanod tigris üzemmódba.
Megértem a szorongásodat, de hidd el, felesleges.
Erős vagy! És szellemileg is képes vagy a sorsotok irányítására.
További ajánlott fórumok:
- A férjem nem tud dönteni köztem és egy másik nő között
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan döntsek a férjem és egy másik férfi között?
- Elhagyott a férjem
- Ha a fele ház az én nevemen van, a másik fél a tudtom nélkül tud valamit csinálni vele? Jelzálog, eladás ilyesmit?
- Munkanélküli lettem és a férjem is elhagyott...