Életmódváltás mától - valaki betársul? (beszélgetés)
Majd rákeresek.Eddig kimaradt sosem vettem külön.
Van olyan édesség amibe mézet rakok cukrot minimálisan teszek csak.Amit megveszel abba meg ki tudja mi mindent raknak...
Jó hír lehet azoknak, akik tanácstalanok az édesítők használatával kapcsolatban: [link]
Megjegyzem, én nyírfacukrot használok. Ritkán minimális méz, még ritkábban cukor.
A recepteben kicsit se nagy a mennyiség. Nem problémát okoz, hanem rendkívül sok előnyös tulajdonsága van. Érdemes megismerni.
Chia magot nem ismerem.Ilyen nagy mennyiségben sem okoz problémákat?
Kb akkoriban kezdtem én is, de még mindig folyamatban van. Időnként finomítok az étkezésen és a mozgáson is. Ennek kapcsán néhány hónapja jött képbe a csikung, amitől sokat várok.
Én azt gyakran, mert nagyon jó chia palacsinta receptem van.
Én 2017.-ben váltottam életmódot.
Palacsintát is ritkán sütők.
Ez a baj hogy én is csömörig zabálom ha van.
Csomó étellel így vagyok 😀 Azért a lángos, fánk nem olyan, hogy sütök kettőt... finomat eddig a piacon ettem, odáig lusta vagyok elmenni. Evente 1x vetemedek rá, hogy megsütöm itthon, akkor csömörig bezabálunk, aztán nyugi van :)
Én is nagyon, és mostanában nem is sütök. Alapból fiam kedvéért sütöm. Mióta lelépett ritkábban van alkalom. Most itthon van egy hétig, de most nem fér fel az étlapra.🙂
Csinálni lusta vagyok annyira meg nem érdekel hogy vegyek 😀
Én nem bánkódnék amiatt hogy nincs rajtam zsír. Viszont az izomzat megtartásával egyre többet kell foglalkoznom az idő múlásával. Alattomos módon eltűnik mindenhonnan. Szinte csak a bőr és a zsír van már csak rajtam. Megrémít hogy gyengébb vagyok, de a látványa is borzasztó. Kínomban már olyan kiegészítőt is elkezdtem szedni ami segíti megelőzni az időskori szarkopéniát. Persze testmozgás a helyén, étkezés hellyel-közzel, de javítgatom.🙂
Hát azt én is élvezném, de az Alpesi oreósat mégjobban. Egyszer akciós volt a pennyben, azt mondtam kirúgok a hámból. Nekem semmi nincs tiltó listán, úh. megettem. Néhány havonta 1x belefér, úgy mint a lángos is.
Mikor nem ettem 10 évig semmi édességet cukrosat max 58-60 kiló voltam terhesen se tudtam felhízni.Csak 20 éve szülés után már nagyon sovány lettem nem tudtam hízni ezért elkezdtem újra édességet enni...
Persze az étcsoki jobb mint a sima tej vagy a keverékek.Kis mennyiségben egészséges is. A darált lenmag hatását vmivel mérsékelni kell .85 %-ost ha muszáj betolom de inkább az élvezeti 47 %-os Tibi :)
Igen, az is nagyon finom.🙂
Egyszer ittam. Napraforgómagból szoktam csinálni. Leginkább azért szeretem, mert kávéba is mehet igazi tej helyett.
Ja persze, megértem. Ez se fér bele.
A keserűcsokinak rendkívül alacsony a szénhidrát tartalma. Nekem van 100%-os csoki pasztillám, és vettem már 100%-os nyers csoki tömböt is. Kakaó babot is. Ezekben nincs szénhidrát, viszont ott vannak a kakaó bab rostjai, és a rengeteg flavonoid. Szerintem vétek lenne kihagyni.
Ez, és a dió a leg egészségesebb a világon.
Nálam az lenne az igazi életmódváltás ha nem ennék semmi édességet. De erre most 0 az esély :)
Mi a gond az étcsokival? Vegaként is megehetnéd.
Most álságos lenne bármit is írni erre mert éppen étcsokit majszolok :) Nálam ez a fő probléma az édesség amit mérsékelni kéne.
Este beáztatok 50 gr. diót. Reggel átöblítem. Alaposan turmixolom 6 dl (ennyi fér a kehelybe) vízzel vagy magában, vagy ha édesíteni akarom 2 szem datolyát, vagy 2 tk kókuszvirág cukrot teszek bele. +nagyon pici sót. Éppen hogy. Lehet leszűrni hogy simább, krémesebb ital legyen, de én nem szűröm.
Nagyon jó csonterősítő, és tápláló, immunerősítő ital.
További ajánlott fórumok: