Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Élesztős fahéjas fánk recept

Élesztős fahéjas fánk recept

Az Élesztős fahéjas fánk hozzávalói:
500 g liszt
4 db tojás
2 db tojássárgája
0,5 dl tejföl
15 g cukor
1 dl tej
30 g élesztő
5 g só
250 g vaj
* 50 g porcukor


Az Élesztős fahéjas fánk elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, a cukorral. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 20-25 percig pihentetjük. A vajat 200 g liszttel eldolgozzuk. A tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a lisztes-vajas tömeget. Két szimpla, két dupla hajtogatás után kinyújtjuk és kockára daraboljuk. Végül 200 °C-ra hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas porcukorrat meghintve, forrón tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Élesztős fahéjas fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook