Élesztős fahéjas fánk recept

500 g liszt
4 db tojás
2 db tojássárgája
0,5 dl tejföl
15 g cukor
1 dl tej
30 g élesztő
5 g só
250 g vaj
* 50 g porcukor
Az Élesztős fahéjas fánk elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, a cukorral. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 20-25 percig pihentetjük. A vajat 200 g liszttel eldolgozzuk. A tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a lisztes-vajas tömeget. Két szimpla, két dupla hajtogatás után kinyújtjuk és kockára daraboljuk. Végül 200 °C-ra hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas porcukorrat meghintve, forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 26. 13:23
Az Élesztős fahéjas fánk elkészítési módja és hozzávalói.