Egyiptomi utazás (beszélgetés)
Sziasztok! Mi Egyiptomban Hurghadára utaztunk elsőként és szervezett program keretében mentünk a piramisokhoz és Luxorhoz is, de mindemellett volt időnk bőven pihenni is a tengerparton. Szerintem Hurghada jó választás azoknak, akik kedvelik az aktív kikapcsolódást, persze ha nem bánják, hogy néha ezért hajnalban kell kelni. Nekünk bőven megérte felkelni a piramisok és Luxor felejthetetlen látványa miatt és így volt tökéletes ez a nyaralás! :)
Itt olvashattok a hurghadai szállodákról, programlehetőségekről és szervezett kirándulásokról bővebben:
Egyiptomról általánosságban (időjárás, költségek, hasznos tanácsok) pedig itt:
Sziasztok,
Sharm el Sheikhbe szeretnénk menni szeptemberbe nyaralni. A kérdésem az lenne, hogy érdemesebb esetleg a Naama bay közelében megszállni, ha van rá lehetőség? A legtöbb szálloda ahogy néztem északabbra van onnan, tehát mindenképp taxizni kellene. Érdemesebb akkor már a Naama baynél megszállni, hogy séta távra legyenek a dolgok? A Ghazala Gardens Hotel-t néztem.
Köszi előre is a javaslatokat véleményeket!
Állatorvos házaspár ismerős többször is járt már arrafelé: mesélték, hogy amit engedélyeznek kézi poggyászban személyenként páleszt, azt a mennyiséget vitték magukkal, bél-fertőtlenítés céljából. (Reggel-este a szállodai szobában 1-1 kis pohárka)
Hiába figyelsz oda!!! hogy csak európai eredetű palackozott vizet vegyél, igyál!!
Az éttermekben, stb. a levest és minden kaját az ottani ivóvízből főzik, aminek a minősége, tisztasága nem a mi szervezetünk által megszokott!!
De ha páleszt nem is, valami gyógyszert "enyhe gyomor rontás", ill. hasmenés ellen vigyetek!
Köszi mindenkinek.
A lényeg, hogy pénz legyen nálam, értem :)
Ha a Ryanair légitársasággal, akkor egy kézitáskába dobj be egy bikinit, 1 sortot, 1 trikót, 1 vízi cipőt, bankkártyát, a napszemcsi legyen rajtad, ahogy egy normálisabb ruha, esetleg a nyakadba tegyél még egy törölközőt, a fejedre egy kalapot és ennyi.
Előtte oltasd be magad, ha kell, stb.
Jó utat! Érezd jól magad!
Az utazási irodák oldalain hasznos tanácsokat olvashatsz.
Ha szervezett programjaitok is lesznek, akkor utána olvasnék a neten, hogy mit is fogunk ott látni.
Tanulmányoznám egy kicsit az ország történelmét, városait, időjárását, szokásait. Képekről, hogy milyen ruházatot is pakoljak. Streetview?
naptejet, szalma-vagy vászonkalapot, sok-sok pénzt.
De én nem voltam, csak gondolom ezek kellenek.:)
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Hol érdemes egyiptomi fontot váltani?
- Csakis egyiptomi pamut törölközőt és ágyneműt használok.
- Így jósolnak az egyiptomiak tüsszentésből
- Hol tudok egyiptomi témájú festményt, képet vásárolni?
- Megtaláltam az egyiptomi istenemet, csak nem merek neki...