Egyedülálló anya lettem a 1,5 éves kislányommal. Nap... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az nem lényeg, hogy ki hány gyerekkel marad egyedül, a te helyzetedet, te éled meg.
Mi okoz nagy fejtörést jelenleg neked?
Nekem annak idején a naplóírás segített. Amikor egyedül maradtam a kicsimmel ő 2,5 éves volt, a jobb kezemet nem tudtam mozgatni, mosógépünk fél évig nem volt. Szóval nyugodtan írj, van tapasztalatom benne.
Nem könnyű egyedülálló anyának lenni. Mi lenne, ha úgy közelítenéd meg a dolgot, hogy te annyit foglalkozol a kislányoddal, amennyire időd, lehetőséged van? Mindezt szeretettel, élvezettel teszed, majd esténként megelégedetten fekszel le? Hiszen te mindent megtettél. Ha így csinálod, akkor a lelkiismeret furdalás nem fogja nyomasztani a kapcsolatodat a gyerekkel.
A hozzáálláson kívül lehet segítséget is kérni szülőtől, egyéb családtagtól, barátnőtől, stb. Nem a gyerekkel való foglalkozáshoz, hanem pl. házimunkában jól jön a segítség.
További ajánlott fórumok:
- Engem az 1 éves kislányom mamának szólit anya helyett, baj ez?
- Milyen jogai vannak annak az apának, akinek a neve szerepel az anyakönyvi kivonaton, de az anya egyedülállóként neveli a gyermekét/keit?
- 7 hónapos csak anyatejes kislányom nem igazán fogadja el a kínált ételt. Szopi után kínálom, szeretnék sokáig szoptatni. Mit tegyek?
- Mitől jön meg a mestruáció szoptatás alatt? Kislányom 5, 5 hós és kizárólag anyatejes!
- Tudna valaki abban segíteni, hogy egy egyedülálló anya milyen segélyeket kérhet az önkormányzattól?
- Milyen juttatások és kedvezmények illetnek meg egyedülálló anyaként?