Egyedül vagyok. Gyűlölöm magam. Tönkreteszek mindent és... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ez csak pénz. Végre beláttam ezt. Sokkal többet jelent az, hogy biztonságban tudhatom őket. A ház érzelmi töltettel bír, a feleségem inspirálta, az ő ötleteit valositottam meg a felújítás alatt, a gyerekek szülőháza, egy otthon amit nem tudnék eladni. Számomra igy üresen értéktelen. Akkor inkább neki adom. Hátha egyszer még visszatérhetnek és újra teljes család lehetünk, mert ez a célom.
A családsegítő felhívott és elmondták, hogy a gyerekek nagyon szeretnék látni apát és nem haragszanak, a feleségem pedig nem akarja megtiltani ezt. Sirtam amikor ezt hallottam.
Minden nap teszek értük valamit. Reggelente ők az első gondolatom és hajnalban, amikor arra a néhány órára elalszom őket látom magam előtt utoljára. Tegnap még álmodtam is hosszú idő után először és ott voltam velük.
Az első lépést megtetted, ez jó.
Az is, hogy nem akarod egzisztenciálisan kisemmizni a volt feleséged. De én azt is túlzasnak tartom, hogy mindent, házat, kocsit neki adsz. Magad se nullázd le, a Te munkád is benne van ezekbe.
Főleg, ha ház. Lehet, eladjátok, lesz belőle 2 kis lakás. Vagy max neki a gyerekek miatt egy nagyobb, de Magadnak legalább egy önerőre hagyj, tudj hitellel újat venni, alberlet ma örök csapda.
Kitartast, sok erőt!
Azért irtam erre az oldalra. El akartam mondani. Nem sajnáltatom magam. Jelentkeztem dühkezelési programra, volt is már egy találkoznak, felhívtam egy orvost és vele is megbeszéltem egy találkozót, a munkahelyemen elmondtam mindent őszintén, minden reggel szondát kell fújnom, de dolgozhatok, a bíróság is elő fog írni egy programot amin kötelező részt vennem, azon kívül rendszeresen ellenőrizni fognak, hogy iszom-e.
Meg akarok változni és ehhez minden segítséget megkapok. Szégyellem magam, de mindent megteszek, hogy egyszer a gyerekeim újra úgy nézzenek rám, mint apára.
A fejében a leggyengébb láncszeme, az öklében meg az ereje, én is úgy gondolom, az ilyenekkel van tele az aluljáró.
Az elsőből sem tanult, egoista ember.
Szerintem nem pszichológushoz, hanem pszichiáterhez kell járnod, mert orvosi eset vagy !!!
Azt írod, meg akarsz változni, akkor mindent tegyél is meg ezért !
Az első apró lépéseket megtetted, átlátod a helyzeted, elismered a hibád, most magadnak kell megbocsátanod.
Azután tudsz továbblépni.
Ezt piszok könnyű leírni, annál nehezebb megtenni, ez rajtad, az akaraterődön áll vagy bukik.
Hogyan tovább?
Sok erőt kívánok neked!
"zabáltak belül, míg végül november ötödikén alkoholmámoros fejjel nekimentek a családomnak és durván fellökte a feleségem "
Még most is sunnyogsz, önmagad sajnálod, sajnáltatnád, véletlenül sem azt írnád le, te voltál az állat, nem a démon...persze.
A legkevesebb, hogy kezelteted magad. Hogy lehet így visszakapni szerelmet? Nem vagy te eszednél! Utálom az alkoholistákat, mindig van egy ok, amiért inniuk kell.
Így legyen nekem ötösön a lottón!
Remélem soha egyetlen normális nő nem fog veled szóba állni. A saját gyereked is képes voltál tönkre tenni, ebből áll a férfiúi mivoltod? Szégyelld magad!!!!
Csodálkozol? Fellököd a feleséged és a kisfiad? Indulatkezelési problémád is van nem csak az, hogy alkesz és gyenge jellem vagy. Állj fel, változtass ha kell kérj orvosi segítséget és viselkedj férfiként, családapaként mert egy ilyen antiférfi egy nőnek sem kell.
Azért annak oka van, hogy "soha nem bocsátanak meg". Gondolom ez csak a jéghegy csúcsa volt.
Alkohol, kábítószer, játékfüggő vagy? Meglopod a családod? Agresszív vagy? Elherdáltad a pénzeteket, a lakást, kocsit?
Joggal gyűlölnek akkor, ha bármelyikre is igen a válasz. Ha tudod a világ jobb lenne nélküled, az ellen te tehetsz csak, hogy ne így legyen.
Egészen biztosan van olyan, aki szeret a családodból. Nyilván látják, hogy nem vagy magaddal jóban, gondolom adnak tanácsokat, amit meg támadásnak veszel és ezért gondolod, hogy gyűlölnek.
Nem tudom, hogy miért gyűlölöd magad, de mivel magaddal kell élned, a legjobb az lesz, ha mielőbb kibékülsz magaddal. Ha valamit rosszul csináltál, ne haragudj magadra, az már a múlté, amúgy is, koncentrálj a jelenre és a jövőre. Az ember van, hogy hoz rossz döntéseket, ezekből fel kell állni és menni tovább az úton.
Néha mindenkivel előrdulhat, hogy gödörbe jut valamiért, összecsapnak a hullámok.
Ha tartósan fennáll, valóban kérj segítséget.
De kezdheted azzal magad megkedvelését, hogy csináld azt, amit szeretsz! Olvass, chatelj, kreatívkodj. Valami csak okoz örömet? Vagy régebben mi volt?
További ajánlott fórumok:
- Barátom telhetetlen és már tönkretesz ezzel!
- Hozzuk vissza a kisegítő iskolákat? Pár gyerek teljesen tönkreteszi a fiam osztályát:(
- A szomszédom tönkreteszi az életemet!
- A féltékenység tönkreteszi az életem!
- Nagyon erős nő lettem, mindent egyedül intézek már nem sok...
- Mindent megoldok egyedül, sokszor elgondolkodom hogyan...