Egy nap hány órát lehet tanulni mondjuk 10-20 perces szünetekkel? (tudásbázis)
Először olvasd folyamatosan, ameddig csak bírod, próbált megérteni, akkor már látod, hogy haladsz.
Utána ha a vizsga előtti nap gyorsan átolvasod, átlapozod az egészet, a 4-hez elég. Mondjuk én humán szakos voltam.
A fiam TTIk-s, ő vagy egy napot készül, másik vizsgájára éjjel nappal tanul, programozik, ehhez nem tudok hozzászólni.
Régen rossz, ha ezt így szeretnéd méricskélni. Fogj neki, és legkésőbb vasárnapra tiéd az anyag.
Amúgy milyen "fogalmát" kell tudnod? :D
Hatékonyan max nyolcat. De ez azért emberfüggő is.
Ez kb. olyan kérdés, mint az hogy hány kilót lehet felemelni.
Nyilván nem 13 oldalt dolgoztál fel.:))))
Lemaradt a végéről az osztás. Csakhogy pontosak legyünk és a kérdésre válaszoljunk. Nehogy nekem szegény abban a boldog tudatban térjen nyugovóra, hogy 24 órából közel ezret képes tanulással tölteni, ha úgy adódik. Még csalódás lenne a vége. Nem is kicsi.
13 oldalnyi fogalmat 1 hét alatt még akkor is megtanulok, ha olyan nyelven írták, aminek még az írásjeleit sem ismerem. Pedig nem vagyok egy lángész alkat.
13 oldal 1 hét alatt? Még visszafelé is menni fog. Kiváltképp a tervezett maximum 10-20 perces szünetekkel.:)) Lesz azokból több is, csak még nagy a mellény.:))
Egy kalappal.
Amikor egy-egy vizsgára 3 nap van és több száz oldal? Mindenki saját maga alakítja ki a neki megfelelő tanulási módszert. Mondani "jó" módszert nem lehet.
Ennyi idő alatt akár szóról-szóra meg lehet tanulni 13 oldalt.
Csak javaslat, hogy szünetet pedig csak akkor tarts, ha muszáj.
De nem 1 napja, hanem egy hete van rá!!! :)
Mikor az allamvizsgara keszultem, napi 20 orat tanultam. Hetekig, huh szornyu volt !
:DD egyetemen ez kb fél nap. De lazulgatva is max 1 nap alatt be lehet vágni. Majd a 300-400 oldalnál gondolkozz taktikán :D
13 oldalt 1 nap alatt simán be lehet vágni.
Az egyetemen napi 60-70 oldal volt az adagunk, de úgy dél körül kezdtünk neki és du. 4-re már meg is untuk ezt a sok tanulást.
ez teljesen egyénfüggő,ki mennyit bír,nyilván ha már nem fog az agyad,kár ülnöd a tananyag fölött és erőlködnöd.az is elfecsérelt idő.Akkor inkább pihenj és vagy folytatod később v a következő nap....amugy nem csak egyén,hanem állapotfüggő is,nyilván ha már tök fáradtan ülsz le nem bírsz majd annyit,mint ha friss aggyal kezdenél hozzá.....
Oszd le a megtanulandó anyagot a napok számával,éskalkulálj úgy hogy ismételni is legyen időd minden nap az előző nap megtanultakat.Minden nap olyan időszakra időzítsd az új anyag tanulását,amikor legjobban fog az agyad-nekem pl.ez a reggeli,délelőtti időszak volt de van aki éjjel tud jól tanulni.
Pont annyival többet, mint amit itt elfecsérelsz tanulás helyett. :)
Hát...kérdés hány szünetet tartasz egy nap. Azt vond ki a 24x60-ból.:)
Egyén függő. Nem mindegy mennyire érdekel a téma, mennyire vagy fáradt stb.
Szerintem ülj neki és tanuld meg. Akkor megtudod, hogy hány óra alatt lehet megtanulni.
Egy nap hány órát lehet tanulni mondjuk 10-20 perces szünetekkel? Jövőhét szerdára kell tudnom 13 oldalnyi fogalmát, ezért kérdezem :)
További ajánlott fórumok:
- Irjuk le, mondjuk el, dühöngjünk, örüljünk együtt!
- Külföldön tanul/tervez tanulni a gyerekem
- Szerintetek ciki 12. osztályban terhesnek lenni? Mennyire nehéz úgy tanulni?
- Mit érdemes tanulni, aminek hasznát is vesszük (tanfolyam, diploma, főiskola, stb.)?
- Érdemes-e tanulni a mai világban? Miért nem, miért igen?
- Szeretnék nagyon göndör, gyűrűs frizurát. Több fodrásszal daueroltattam, egy éves szünetekkel, soha nem sikerült, miért?