Egy lebomlott holttest teljesen el tud "tűnni"? (tudásbázis)
Nem árt néha visszaolvasni magam, mert döbbenetes mekkora butaságot tudok írni, vagy hülyén fogalmazok.
Amikor írtam, azon gondolkodtam 100 év az feltárás, temető felszámolás, nem régészeti ásatás, szerintem nem az.
Szerintem csontot nem eszik meg.
Legalábbis anyu nem dobott nekik a moslékba.
Hoztam neked egy kis elgondolkodtató tudományt.
A farkcsont sejtjeit nem lehet elpusztítani vagy megrongálni
1931-ben szétmorzsolt Spemann egy "primary organizer"-t, majd újból beültette azt; a
szétmorzsolás azonban semmilyen kihatással nem volt a kísérletre, hiszen annak ellenére
kialakult egy második embriócsíra.
1933-ban, más kutatók kíséretében, megismételte Spemann a kísérletet, ám ez alkalommal
előbb kifőzték a "primary organizer"-t. A főzés ellenére is kialakult egy második embrió. Ez
azt mutatta, hogy semmilyen hatás nem érte a sejteket.
1935-ben megkapta Spemann a Nobel-díjat a "primary organizer" felfedezéséért.
Pszichológiai és orvostudományi Nobel díj 1935
„az embrionális fejlődésben észlelt szervező hatás felfedezéséért”
Hans Spemann (1869-1941) Freiburgi Egyetem Breisgau, Németország
1424/2003 ramadán hónapjában dr. Othman Al Djilani és Sheik Abd
Majid Azzandani szintén elvégzett néhány kísérletet a farkcsonton, Sheik
Abd Majid Azzandani otthonában Szanaa-ban, Jemenben. A farkcsont öt csontjához tartozó két hátcsigolya egyikét tíz percen át égették kövön,
gázláng segítségével, míg az teljesen el nem égett (először vörösre izzott, majd fekete lett).
Az elégett darabokat steril dobozokba tették és elvitték Szanaa leghíresebb analizáló laboratóriumába (Al Olaki laboratory). Dr. Saleh al Olaki, a Szanaai Egyetem hisztológia (szövettan) és patológus professzora, elemezte a darabokat és kiderítette, hogy a farkcsont
csontszövetének sejtjeit semmilyen változás nem érte és túlélték az égetést (csak az izom, a
zsírszövet és a csontvelő égett el, miközben a farkcsont sejtjeit ez nem befolyásolta)
Az én Google barátom azt mondja, h nem tűnik el teljesen.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!
- Megcsaltam a párom.. Kivagyok teljesen...
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Van teljesen kietlen, vadregényes hely az országban?