Egy betörésnél melyek azok a hibák, amelyek veszélyt jelentenek számunkra? (tudásbázis)
A szerelőkkel nagyon kell vigyázni!!Ha neten találjuk,elég rizikós!Így találtunk mi is ,már nagyon kellett a főzőlap bekötéséhez(amit a férjem nem mert bevállalni,amúgy mindent...)Mikor megláttam őket,majd elhasaltam.Kb.úgy néztek ki mint a hajléktalanok.Aztán jött a duma,h.először "felmérnek",ami annyit jelentett,h.jól körülnéztek.
Aztán a "szerszám-készletük"...,pár ócska dolog volt benne.Persze próbáltak kérdezősködni...
Azért két kicsi gyerekkel,férj nélkül....
Megfogadtam:soha nem jön szerelő úgy,h.nincs itthon a párom(persze vészhelyzet az más) és inkább fizetek többet egy profi szerelőnek!(már volt is hozzá szerencsém)
Igaz,nem történt betörés(de azóta parázok!),ezzel csak azt szerettem volna mondani,h.jól gondoljuk meg,kit engedünk be "szerelni"a házunkba!!
(Ui.:természetesen tisztelet a kivételeknek!)
Nem olvastam végig, ha ismételek, akkor bocsi.
Megelőzéshez:
Soha ne használjunk dr.-t
né-t
idősb.
özv. név jelölőt, ezt keresik a rossz fiúk.
A doktornál találnak,
a többi nagyon védtelen.
Nagyon fontos, hogy kiben bízzunk meg!
Kivel szereltetünk riasztót, mert én is hallottam olyanról, hogy eladták átunna a tervezés gyenge pontjait!
Nekünk az első albérletünkben semmink nem volt. Semmi értékes. Egyszer jöttek hozzánk biztonsági zárakat reklámozni (talán ezek a későbbi betörők voltak:) akkor mondtam is, hogy nekünk nem kell mert nincs semmink. Néhány aranygyűrűm volt, egyszer hagytam otthon, akkor törtek be - mivel másunk tényleg nem volt, azokat vitték el.
Valószínű, hogy figyeltek előtte, de akkor nemcsak hozzánk törtek be, hanem egy szomszédunkhoz is.
Sose felejtem el, mit mondott a férjem "még jó, hogy nem a tévét vitték el"
na köszi :))))
Jobban teszem – gondoltam – ha elébe megyek az eseményeknek...
Mi veszteni valóm lehet?
ne tarts értékeket otthon, ne ragaszkodj a tárgyaidhoz, és akkor nem tudnak kirabolni:)))
csak arra reagálva, hogy "nincs menekvés attól, amitől rettegsz"
további tapasztalatokat keresek, amelyekkel javítani lehet a lakás biztonságon!
"Ahhoz, hogy legyőzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitől rettegsz. Fel kell szívnod önmagadba. Élj vele! Ízleld meg! Értsd meg! És kerekedj felül rajta!"
hű, ez nagyon durva történet!
azért neked nemsemmmi lelkierőd van, hogy így rá mertél kiabálni!:)
viszont a bézbólütővel vigyázz, mert ha ilyen esetben leütöd, és valamilyen sérülése lesz, még téged vesznek elő, megbüntetnek testi sértésért:(
(lásd annak az embernek az esete, aki a veteményese körüli kerítésbe villanyt vezetett)
¨¨¨¨¨¨¨¨¨**
¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨*♥ ;*o*
¨¨¨¨¨¨¨***o***
¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
¨¨¨¨¨**♥* *o**o**
¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
¨¨¨*****♥*o**o ****
¨¨**♥**o*****o**♥**
¨******o*****♥* *o***
****o***♥**o***o***♥*
¨¨¨¨¨____!_!____
¨¨¨¨¨\_________/¨¨¨
Nagyon oda kell figyelni akkor,amikor építkezés zajlik a közelünkben!!
Mi így szívtuk meg anno.Mellettünk építkezés folyt,tele munkásokkal nap mint nap,így volt alkalmuk kifigyelni mindent....Egyik du.látták,h.pakolunk be a kocsiba,bőröndök,motyók stb(elutaztunk,ez elég egyértelmű volt!)).Mire 3nap múlva visszatértünk,lakás kifosztva.Ja,és a riasztó sem szólt.
További ajánlott fórumok:
- Lehet e együtt élni egy férj kalandjaival amik nem jelentenek szerinte semmit?
- Szerelem? Akarom! De miért olyan fontos számunkra?
- Ha az ismerősöd rosszul bánik a gyerekeivel, jelentenéd a gyermekvédelemnek?
- Nibiru/Elenin-Honda... Szerinted valos veszelyt jelentenek a foldi eletre?
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Azok az idézetek, amelyek sokat jelentenek számunkra