"Égeti a pénz a zsebem"? Mit tegyek? (beszélgetés)
Én egy szót sem szólok: Tesóm 3 M-t keres nettó/hó, és egy fillére sincs félretéve SOHA, eskü!!!
Tized annyiból élek, és mindig van megtakarításom, ahogy Guruljka is írta, jó dolog, hogy van mihez nyúlni váratlan helyzetben.
Hát nekem tegnap nem égette a pénz a zsebem, de jó érzés volt, hogy a váratlan kiadás nem okozott problémát.
A fiam a járványban fele fizetést kap, nekem egy-két hónapja nem volt keresetem, de beledöglöttem volna abba a tudatba, ha a kutyámat azért nem tudtam volna nagybetegen állatorvoshoz vinni, mert göncökre költöttem a pénzünket.
Attól függ hány éves, ha huszonegynehány akkor még belefér, minek költene albérletre. De el kell kezdeni spórolni, félre rakni, mert így nem jut semerre.
Ennyit elkölteni havi szinten ruhára és hülyeségekre kidobott pénz, de mindenki maga tudja mi jó neki.
Őszintén huszonévesen a mai lakásárak mellett saját lakásra nincs sok esélye, albérletben is garantált a nyomor ahogy írod, egyedül, 200 ezerből.
Így viszont sajnos nem tanulja meg az ember lánya a teherviselést, a felelősségvállalást, de a felnőtt, önálló életmódot sem.
Ez igazából kényszerhelyzet szülőnek, gyereknek egyaránt. Semmiképp nem egészséges a léleknek ennyi generáció összezárva, a függetlenséget csak ábrándozva minden fél részéről. Nem irigyelném ezt az állapotot.
Jó, ha van egy jövőképed, mit szeretnél elérni 2,5,10 év múlva. Ehhez biztosan pénz kell.
Nem baj, ha van időszak, amikor szórod a pénzed, el fog múlni. Mikor, ha nem most? Gondolom, fiatal vagy, szép, ettől vagy most boldog, elégedett.
Nyiss vmilyen takarék számlát, akár havi 50-70 ezret félre tudnál tenni, és gyűlne a tartalékod, baj esetére, vagy arra ami Neked fontos.
Milyen jó, ha számíthatsz magadra. A pénz biztonság, hatalom az életed felett. Mert a fiatalság, kelendőség elmúlik, csak az marad, amit magadnak megteremtesz, és az idő ellenünk dolgozik.
Gondolj arra, hogy egy normális pasinak nem kell ilyen lány, feleségnek való, aki szórja a pénzt.
Leendő anyósod előtt meg sem állhatsz így .
Amennyiben egyszer feleség és édesanya szeretnél lenni, jó ha megtanulsz uralkodni magadon és inkább gyűjtesz a jövődre.
Sok sikert !
Istenkém, de uncsi már ez a rinya... Légy önálló, kezdj el ÉLNI, és majd meglátod, hogy felesleges vásárlás nélkül is kevés ez az összeg.
Addig meg marad ez a nyomor. 😂
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha nem "merem" elkölteni a pénzem?
- Kihívtam az orvost, adni szeretnék neki pénzt. De nincs apróm, csak 10 ezresem. Most mit tegyek?
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy megadja a pénzem?
- Sok pénzzel tartoznak, mit tegyek?
- Megváltozott a pénz hatására. Mit tegyek? Elszórakozza a pénzét, mostanában többet iszik és alig találkozunk