Egészségpástétom recept
Az Egészségpástétom hozzávalói:15 dkg sovány tehéntúró,
1 dl kefir,
5 dkg lenmag,
5 dkg dióbél,
2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1-1 csokor petrezselyem-, kapor-, snidling- és zellerzöld,
ízlés szerint só,
törött fehér bors.
Az Egészségpástétom elkészítési módja:
A zöldfűszereket megmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom. A túrót áttöröm. A lenmagot és a diót együtt finomra darálom. Mély tálban összeöntöm a kefirt és az olajat, majd hozzáadom a darált lenmagos diót, a zöldfűszereket és a túrót. Jól összekeverem, ezután sóval, borssal megízesítem, és befedve lehűtöm. Pirított rozskenyér-szeletekkel tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 10. 21:39
Az egészségpástétom elkészítési módja és hozzávalói.