Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Drovelis fogamzásgátló abbahagyása fórum

Drovelis fogamzásgátló abbahagyása (beszélgetés)

szept. 19. 08:27

szeretném összegezni az eddigi tapasztalataimat, hátha más is jár hasonló cipőben és segítene ez neki. én egy hete rengeteget keresgéltem a témában, mert nagyon elkeseredett voltam.

végül 6 napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, a 15. napit már nem vettem be. nagyon össze voltam zavarodva, mert külföldi oldalakon azt olvastam, hogy levél közben is félbe lehet hagyni a szedést, a magyar fórumokon és egyéb helyeken meg többnyire azt, hogy nem, de én asszem pont besokalltam aznap és úgy voltam vele, hogy ennél már csak jobb lehet, bármi is a következménye annak, ha most hagyom abba.

ez után 3 nappal megkezdődött a megvonásos vérzésem és azóta érdekes módon napról napra érezhetően jobban vagyok. nem azt mondom, hogy ez mindenkivel így működik, de én abszolút nem bántam meg a döntésemet.

ha esetleg valaki azért keveredik ide a jövőben, mert hasonló dilemmái vannak, szeretném megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. sokaknak nem okoz gondot a hormonális fogamzásgátló, én se gondoltam, hogy nekem bármi problémám lesz vele, de az is előfordul néha, hogy nem működik együtt olyan jól az ember szervezetével. bennem nagy kétségek voltak, hogy mi van ha mégsem ez az oka a bajaimnak, de már most érzem, hogy jól sejtettem.

köszi mindenkinek, aki áldozott az idejéből és válaszolt korábban vagy ezt elolvasta:)

legyen szép napotok!

9. xochipilly (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 11. 14:39
Ha adhatok egy tanácsot: soha senki kedvéért ne szedj olyasmit ami rongálja a szervezeted. Nem írtad milyen mellékhatásokat okozott de okozott és ez pont elég, hogy abbahagyd a szedését.
szept. 11. 14:35
köszönöm a válaszokat! már ennek a levélnek az elkezdésekor is erősen érett bennem az elhatározás, hogy ez lesz az utolsó adag. csak szerettem volna a nőgyógyászommal is beszélni előtte, viszont csak úgy tudtam időpontot foglalni, hogy addigra meg el kellett kezdenem az új levelet. ezt csak azért írtam, mert valaki megjegyezte, hogy miért nem bírom már ki azta tíz napot:) nem volt akkor elég infom ezt a döntést meghozni, most meg picit türelmetlenül várom, hogy abbahagyhassam... sajnos vagy szerencsére nálam olyan mellékhatások jelentkeztek ami miatt nagyon átértékeltem a témát, igazából legszívesebben kukáznám az egészet, de megfogadom a tanácsaitokat, köszi:)
7. xochipilly (válaszként erre: 5. - Segítőjótündér)
szept. 11. 14:11
Szívemből szóltál, már elmúltam 40 de soha egyetlen szem fogamzásgátlót sem szedtem be. Szerencsére soha nem "várta el" egyik pasim sem, sőt, kifejezetten ellene voltak. A férjem megoldja a védekezést. Van két szép gyerekünk, tervezett volt mind a kettő. Sajnos ismerek olyat aki 15 évesen kezdte szedni aztán 30 évesen (hormon)kezelésről kezelésre jártak a férjjel, hogy lehessen gyerekük.
szept. 11. 12:58
Ha 'ovuláció-leállító' lenne a neve, fogadjunk, hogy senki sem szedné.
szept. 11. 12:51

Nagyon jól teszed, ne is szedd azt a vackot, csak árt, mindenkit erre biztatok! Bár szerintem szedd végig a levelet, fontos a ciklikusság, gondolom a szervezetednek se lenne jó, ha most gyorsan abbahagyod, és újra meghozza a megvonásos vérzést, pedig nemrég volt. Mert ugye ezek a kombinált fogamzásgátlók felnyomják a hormonszinteket, és leállítják az ovulációt. Ha visszaesnek ezek a szintek, utána jön a vérzés.

Talán nem ártott meg annyira, és ovulációd is lesz majd, illetve a menzeszed is megjön majd időben normálisan. Ha mázlid van, akkor a hormonháztartásodat sem borította fel, ezért is kéne végig szedni, de ez csak az én javaslatom, nehogy felborítsa azt. Ha már összekuszálta a dolgokat, nagyon nehéz helyreállítani. Akkor jön az endokrinológus, és a hormon vérvételek sora. Persze magánban vagyonokért, államiban nem lehet szinte semmit sem elintézni.

Amúgy a ciklus első felében (follikuláris fázis) az ösztrogén dominál, a progeszteron szint alacsony, de ovuláció után (luteális fázis) az ösztrogén szint csökken, és a progeszteron dominál. Ezeket nyomja fel a fogamzásgátló, mert általában ösztrogént és progeszteront tartalmaznak. Ovuláció úgy jön létre, hogy a tüsző megreped, átalakul sárgatestté, ami termeli a progeszteront. A sárgatest pedig nem más, mint a petesejt kiszabadulasa után visszamaradt tüsző. A visszamaradt tüsző sárgatestté alakul, ami a progeszteron nevű hormon termeléséért lesz felelős. Szóval a progeszteron csak a peteérés és tüszőrepedés után termelődik. És nem fordítva. A menstruációt a progeszteron szint leesése váltja ki, miután a sárgatest elöregszik, és elplusztul. Nincs progileesés, nincs menzesz.

Ebbe a remekül működő folyamatba kár lenne belepiszkálni plusz hormonokkal. Olvass utána, mennyi nő szenved a mellékhatásaitól. Mint mondtam, én nagyon ellenzem a hormonális fogamzásgátlókat, húzzanak szépen a srácok gumit, már mindenféle méretet és márkát gyártanak, sokkal biztonságosabb, és senkinek se teszi tönkre a szervezetét. Kár volt a nőkre ráerőltetni, és elvárásként tekinteni rá, hogy szedjék be. Egy komoly kapcsolatban simán megfelel a gumi. Nálunk ha nincs gumi, nincs szex! Mi a Preventivo Moments óvszert használjuk a Rossmann-ból, sokkal kedvezőbb az ára, mint a Durex-é, a 24-es csomag szuperül megéri! Mi így oldottuk meg, nem kényelmetlen a barátomnak, és nincs férfihiszti!

4. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 11. 12:19
Azt jelenti, hogy abba lehet hagyni bármikor, amikor az adott levél elfogy ! Akkor abbahagyod, nem kezdesz újat.
3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 11. 11:50
Én végigszedném már azt a 10 napot. Nem sokkolnám a szervezetem plusz bonyodalommal.
2. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 11. 10:36
Abba lehet hagyni bármikor, bár fogalmam sincs, mi az ok, amiért azt a 10 napot még nem lehet beszedeni...
szept. 11. 09:48
ez az első fogamzásgátló, amit szedek, de szeretném abbahagyni és nem is szándékozom szedni helyette másik hormonális tablettát. a betegtájékoztatóban azt írják, hogy bármikor abbahagyható a szedése, de mindenhol azt olvasom, hogy az adott levelet végig kell szedni, különben valami nagy felborulást okozok a szervezetemnek. kb a felénél tartok a levélnek, ti mit gondoltok, abbahagyhatnám így most is?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook