Drog, dohányzás, alkohol - Negyedikes gyermekem házi feladata: írj 3-3-3 halálos betegséget, amit a felsorolt szerek okoznak. Segítenél? (tudásbázis)
Alkohol: alkoholisták nagy számban haláloznak el a következők miatt:
Májnagyobbodás, zsírmáj, elkezd a máj hegesedni, kialakul a májzsugor. Ekkor már nem tudja jól feldolgozni és eljuttatni a fehérjét a szervezet, kialakul a hasvízkór, más néven ascites. A hasban felgyűlik a "víz", nyomja a belső szerveket...csak gyűlik és gyűlik, akár 15 liternyi is.
Az erek kitágulnak, majd elpattannak, sokszor a nyelőcső és gyomor környékén, ekkor már vagy elvéreznek, vagy megfulladnak tőle.
Édesapámat ebben az állapotban találtuk, az orvosok megmentették, de kínkeserves a felépülés.
Hozzáteszem, a kitágult erek miatt és az alacsony trombocitaszám (vérlemezke) miatt még műteni sem lehetett volna szükség esetén. Ez a szomorú...életmentő műtétet sem hajthattak volna végre rajta, mert elvérzett volna.
Ez mind-mind köszönhető az alkoholnak. Ja...és 18 éven felüliek korlátok nélkül vásárolhatják.
Igen, betegség.Jelen esetben a testi egyensúly felborulása.
"A betegség az egészség hiánya"(az idézet vmelyik tankönyvemből.)
Egy két hibám észrevettem.
légúti megbetegedés nem pontos kifejezés, és a látászavarra értendően vakságot értettem.
Az alkoholos téma sajnos azért ment nagyon, mert édesapám volt kórházban, és az orvos közölte a lehetőségeket, illetve hogy miben lehet meghalni. Nagymamám is ivott sajnos, ő veseelégtelenségben halt meg, de előtte elhalt a máj teljesen, megműteni sem tudták már.
Nos két alkoholista szülő mellett a következőket mondhatom:
májmegnagyobbodás, májelégtelenség, van hogy a máj felrobban,májzsugorodás, veseelégtelenség, ( ebben halt meg a mamám sajnos )
szívelégtelenség, zsírmáj,májrák.
Dohányzásnál: rákok ezerféle változata, de inkább a tüdőrák, légúti megbetegedések, szájüregi rákok, látászavar, gyomorrák,
Drogok okozta halálos betegségek: na ez kifogott rajtam.
szerintem nincs abban semmi rossz, ha már egy 9-10éves gyereket "felkészítünk" arra, hogy ne nyúljon ilyen szerekhez, vagy ez halált okozhat. Viszont vannak kétségeim afelől, hogy minek kell írni konkrét betegséget ehhez, nem biztos hogy tudja, mi az a szívinfarktus, a rák, túladagolás, stb stb.
Kislányom 4évesen megjegyezte már, hogy ő sohasem fog cigizni(ezzel a kifejezéssel), mert annak büdös a szaga, és különben is betegséget okoz. (én meg persze helyeseltem ezerrel:)
ja az infarkust akár mindhárom okozhatja. de még akkor írom a droghoz a végzetes kiszáradást.
igazából több ráktípus okozója az alkoholfogyasztás és a dohányzás.
a durvábbakat inkább nem mivel 4.-es gyerek talán jobb ha még nem tudja..
szia
itt van néhány:
túladagolás, tüdőtágulat, tüdőrák, infarktus (ez a drog és az alkoholé is lehet) májnagyobbodás, agyvérzés, szélütés,
Negyedikes gyermekem házi feladata:
írj 3-3-3 halálos betegséget, amit a felsorolt szerek okoznak.
Segítenél? Köszi.
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szerintetek megérzi a kisgyermekem a nagyszülei betegségét, és ezért nem akar hozzájuk közeledni?
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?