Díszcsomagolási ötletek (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Díszcsomagolási ötletek
volt olyan karácsonyiajim, amit a kolláganőm csak márciusban bontott ki, annyira beleszeretett a külsejébe :D megkérdezte, hogy nem romlandó-e és kibírta addig :D az ágya fölé rakta :DDD
Általában személyre szabott csomagot készítek, azaz figyelembe veszem, hogy az illetőnek mi a kedvenc színe, formája, illata, és akkor veszek pici műgyümölcsöt (pl. zöldalmát) raffiát vagy szalagot, illatos darab-fűszereket (fahéj, csillagánizs), és valami alapra felragasztva a csomaghoz erősítem. Vagy veszek 4-5féle finom füstölőt és legyezőalakba kötöm őket, az is dekoratít és illatos, vagy ha dobozról van szó, bevonompapírral és egyesével teliragasztom bonbonnal a külsejét, hogy dudoros legyen :D Mindig valami agyament ötlettel állok elő :D
Tavaly arany szín volt a "vonalam", matt arany papír és vékony arany zsinór, műfalevelekkel ragasztva, meg olyan régimódú száncsengő, alul X alakban hasított. Idén vörös és arany matt csomipapírt vetem, vannak masnik, széles szalagok, fényes arany csomipapír (valszínűleg csillagokat aprítok belőle...és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fogok egy kicsi papírszalvétát megtölteni és összekötni, meg még egyet köré, hogy nehogy eresszen :D vagy egy ragasztós felületet hintek be velük :))) és karácsonyos formára vágom...még meglássam, még nincsenek meg az ajik, de már jönnek :D
Én ellenzem azt, hogy azért vegyünk papírt, hogy aztán a kukába kössön ki.
Ha szerettek csomagolni az nagyon jó, legyünk is kreatívak, de akkor próbáljuk ezt is kímélően tenni. Cipősdobozt, kalapdobozt s egyéb dobozokat vonjuk be a különféle papírokkal, ragasszunk rá díszeket, szalaogat, vagy ami szem szájnak ingere, úgy is nagyon klassz, s az ajándékot ha kiveszik belőle, akkor se dobják ki, hiszen oylan szép, s beletesznek fényképeket, mütyűröket, s ha a szekrény tetejére teszik, még akkor is jól mutat.
Erre buzdítanék minden csomagolóbajnokot:)
Hajrá:)
Én is mindent becsomagolok, amit lehet.
A fa díszítésének színével harmonizáló papírt szoktam venni, és az egyedi minden évben a csomagok feliratozása.
Volt olyan év pl., amikor mindenkinek mézeskalács szívet fűztem a masnira, rajta cukormázból az illető neve.
Aztán különböző kísérő kártyák, képek, az olvasni nem tudóknak az óvodai jelük, a még apróbbaknak baba-kép, stb. Tényleg határtalan a lehetőségek száma, fantázia kérdése az egész.
De az összkép mindig nagyon szép.
Húú, de beindultam!:) Alig várom, hogy csomagolhassak! Imádom! Olyan széééép!:)
(ja, hogy előbb az ajándékokat kéne megvenni?:S)
Én is híve vagyok annak, hogy az ajándék csomagolva szép. Előfordul, hogy dísztasakot használok, de igyekszem akkor is becsomagolni, és úgy a tasakba tenni.
Karácsonykor a masni helyett fenyőág és szaloncukor kerül még kívül a csomagra.
Ugrás a teljes írásra: Díszcsomagolási ötletek
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Tudtok olyan helyet, ahol sajttálat vagy hústálat lehet rendelni, díszcsomagolásban?