Diplomás ember minimálbéres betanított állásban? (beszélgetés)
Ez a nehéz ebben a helyzetben, hogy sokan így gondolkodnak, munkáltatók is.
Akik nem tapasztalták még a pszichés kimerültség határait 1 munkahelyen, azok nem értik.
Akiket meg csak a pénz motivál a munkahelyükön, azok pláne.
Ha már diploma, és állás... akkor legyen...
Űrhajós állás! Ez valós, nézzétek meg a honlapot! :)
Semmit.
Ha megkérdezném tőle, hogy miért döntött így, és válaszolna rá, akkor az elárulna róla annyit, amennyit ő meg akarna osztani velem magáról.
Rengeteg oka lehet, ahogy rengeteg előnye és hátránya is van 1 ilyen választásnak.
Általánosságban igaz, hogy a több fizetés, magasabb beosztás nagyobb felelősséggel is jár -ha vki igényesen végzi a munkáját.
Sztem annak, hogy vki hogyan dolgozik és szereti-e a munkáját nem sok köze van ahhoz, hogy milyen végzettsége van és milyen beosztásban dolgozik.
Miért gond? Anno a 93'-as években 100 Ft-os órabérben nappal feketén "keféltem", éjjel népi hímzést varrtam- . Valahogy úgy alakult, hogy túlképzettként nem találtam lehetőséget...
Idén mentem 40 éves lehetősséggel nyugdíjba- városi kitüntetéssel - a tanult végzettségemmel :D
Szóval szerintem nem gond. Hajrá!
Egyébként, én tudom, hogy nem a diploma megszerzése közben kell megtanulni aránylag helyesen írni, de igazán szakíthattál volna erre is időt.
Kétszer kell elolvasnom, amit írsz, mert második alkalommal kiteszem a vesszőket az írásodban, és csak abban bízok, hogy te is odatetted volna és erre gondolsz;)
Egy tuti szabály: a hogy előtt mindig vessző van, én most nem tettem;)
Hát ezek szerint nem tudsz túl nagyot lépni előre. Bár ahogy a főnöködhöz / kollégákhoz állsz, nem is csodálom...
Szeintem pont jó lesz neked ez a munka...
Azt el is hiszem!
Neked minden jól áll, mert tökéletes vagy!;)
Hát nem tudom, szerintem, amit felsoroltál megint csak kifogásnak lennének elegendőek.
Én is korán keltettem a gyerekemet és nem kocsival vittem bölcsibe, majd oviba és suliba sem.
De ez nem jelentette azt, hogy ne a szakmámba dolgozzak...
Vettem egy piros kabátot, tök csinike vagyok benne.
Mit gondoltok erről? :)
Ha a munkájához nem szükséges, nem biztos, hogy megkapja. Betanított munkát végez.
Van olyan srác a rokonságban, aki letagadta a diplomát.
Olyan is előfordulhat, hogy diploma tagadja le gazdáját...
Nincs az kőbe vésve, hogy amiben diplomát szerzett az illető, abban is kell dolgoznia.
Lehet, hogy utálja vagy egyszerűen nem érdekli.
Annyám kertépítő mérnök volt és fordídó.-szerkesztőként ment nyugdíjba.
Amennyiben diplomás, akkor a garantált bérminimumot kell hogy kapja, jelenleg kb. 218.000 Ft. bruttó. 10 év után talán még többet is.
A tanulatlanok minimálja a 167.000 Ft.
Nálad mi számít diplomásnak mellesleg, mert hallottam már olyant is, aki az OKJ végzettségét diplomásnak mondta.
Legalább azt áruld el légyszííí, hogy milyen csodálatos diplomáról beszélünk ?
Pesten diplomával előbb vagy utóbb azért el lehet helyezkedni a végzettségnek megfelelőbb helyen is.
Persze, csak ha valaki akar, mert:
"Nem akarásnak nyögés a vége."
"Nem akarás, fejvakarás."
(A csúnyábbat már nem is írtam ide. Guglizd ki!) 😀
Szerinted mit jelent a "komoly állás" kifejezés????
Szállj már alá a magasságból kedves! Tudod itt az Isten háta mögött úgy fogalmaznak a gazdák:
Ha én nem lapátolnám minden nap ki a disznók és marhák alól a sz...rt, akkor a sok stb.stb. ficsúrnak (tisztelet a kivételnek!!!) nem lenne mit sz...ni!!
Vagyis ha így nézzük, meglehet, hogy amit ő elvégez nap mint nap, komolyabb állás, mint amit te csinálsz. Ne nézd le a másikat, mert minden elvégzett munkának haszna van!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kezdjen egy fiatal pár önálló életet úgy, hogy mindketten minimálbéresek?
- Külföldi betanított munka magas bérért vagy magyarországi, szakmabeli munka alacsony bérért?
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Tudtok olyan hitel, kölcsön lehetőséget ajánlani 1, 5M-ra ami minimálbérre épül?
- Mennyi a 2014-es diplomás minimálbér összege?
- Mennyi most a diplomás minimálbér?