Diploma = Intelligencia. Ugye nem? (tudásbázis)
Az, hogy valakinek van egy papír a kezében, nem jelent semmit!
Az intelligenciát nem ebben mérik.
Violet leírta korábban, hogy azt otthonról hozod.
Láttam én már diplomás embert úgy viselkedni, ahogy nem illett volna, szemet dobálni.. stb
Néha lassan kapcsolok...
Nem volt annyira nehéz bejutni, hogy vért izzadni kellett volna (ez a szalonképes kifejezése annak, amire gondoltatok), de sok esetben nem juthattál be sehogy, ha nem volt megfelelő a származásod. Az értelmiségi szülők gyanúsak voltak például, és a tanári ajánlásnak (vagy a munkahelyi ajánlásnak) is megfelelőnek kellett lennie.
Nem tudom, mit számít a nyelvtudás, én németes vagyok egyébként.
Az a legnagyobb baj, ha tanár vagy orvos ostoba. Én már mindkettővel találkoztam sajnos.
Oda se.
Max az izgalomtól majdnem, de azt nem hivatalosan, csak magánúton....
:)
Félreértetted!
A pontok helyére tedd be:h/UGY/ozni!
Nnna! :D
Az igazi értelmiségi nem gőgös. Ez alap.
Én több diplomás vagyok, de alapvetően azt gondolom, h a diploma szemléletmódot ad, kiteljesedettebb világképet, látásmódot, már ha az illetőnek van igénye erre. Nem minden diplomásnak van.
Általánosságban szerintem elmondható, h nagyobb tárgyi tudás van egy diplomás mögött, de az olvasottság, érdeklődési kör szélessége nem függ ezzel össze. És igenis lehet egy nem diplomás is baromira művelt, tájékozott, és viszont.
Az meg hogy diplomásként lenézek valakit, aki nem az, engem minősít. A bunkóságon, viselkedni nem tudáson inkább megütközöm, de ez szintén nem papír, hanem gyerekszoba kérdése.
Egyébként meg nem érettségizett embertől én is kaptam már meg h kis hülye egyetemista, (mikor még az voltam) de emögött csak az irigység állt. És a nem diplomások részéről sok esetben csak ennyi van.
Alapvető probléma, h keverednek az intelligencia és tudás fogalmak. Ez a kettő teljesen más...továbbá ne csak egyféle intelligencia van. Van érzelmi is, és hiába zseni valaki, ha az EQ-ja a földet verdesi.
Szóval nem érdemes keverni a dolgokat. Attól, h valaki intelligens (értsd: magas az IQ-ja), annak nem feltétlen lesz kismillió diplomája és nem feltétlen lesz kedves ember. És fordítva is igaz, attól, h valakinek diplomája van, nem feltétlen büszkélkedhet magas intelligenciával. Ezeket kár összekeverni, összekapcsolni, ritka esetben viszont együtt járnak :)
A diplomával észt nem osztanak :)
Egy adott szakterülethez tartozó témákban "okosabb" leszel, mint az átlag, de ez a hétköznapi életben szinte semmit nem jelent.
Én közigazgatást tanulok, 3-ad éves vagyok. Pl. képben vagyok teljesen az Alkotmányunk tartalmával és legújabb Minisztériumok alakulásával, de ez túl sok embert nem érdekel :) Engem igen, ezért tanulom. De nyilván ha valakivel leállok beszélgetni, ilyen témák úgysem jönnek szóba. :)
Az intelligencia egy velünk született adottság, a diploma pedig egy tanult valami. És abszolút egyet értek az egyik előttem szólóval, ugyanazt a diplomát kapja a 2-es tanuló, mint az 5-ös....
További ajánlott fórumok:
- Nincs kudarc, csak intelligens újrakezdés! 2010.01.01.
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Miben nyilvánul meg az, hogy valaki intelligens?
- Az érzelmi intelligencia szerinted sem tanulható?
- Mire jó a magas intelligencia a mindennapi életben?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?