Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-csokis kekszkocka recept

Diós-csokis kekszkocka recept


Elkészítési idő 30 perc

A Diós-csokis kekszkocka hozzávalói:
30 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj,
2,5 dl tej,
10 dkg darált dió,
5 dkg durvára aprított dió,
5 dkg előzetesen beáztatott mazsola,
2 ek. cukor (vagy édesítőszer),
2 ek. cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 tk. vaj


A Diós-csokis kekszkocka elkészítési módja:
A darált kekszet egy tálba tettem. A diókat és a mazsolát is hozzáadtam. A tejet, a vajat, a kakaóport és a cukrot egy edénybe téve szirupot főztem belőle, majd a kekszes diós masszára öntöttem és jól összedolgoztam. Ha a massza túl sűrű, még egy kevés tejet adtam hozzá. Egy tortaformába simítottam a masszát. A csokoládét a vajjal felolvasztottam és egyenletesen a tetejére öntöttem. Majd legalább 3 órára a hűtőbe tettem, mielőtt felszeleteltem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-csokis kekszkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook