Devizahitelesek: van még olyan, akit indok nélkül elutasított a bank hitelkiváltáskor? (beszélgetős fórum)
Az aláírás: Gáspár Jánosné, Németh László Csabáné.
Mi azon vagyunk kibukva, hogy felvettünk 5 éve 2 milliót és még mindig 2 millió a tartozásunk. Most ha kiváltottuk volna akkor 1,4 milliót kellett volna felvenni. De nem biztos, hogy jobban jártunk volna.
Szintén MKB.
Felhívtam még aznap a bankot, egy nem túl kedves nő azt mondta, hogy nem kötelesek megindokolni és én nem jártam rosszul azzal, hogy az ő bankjukba utaltatom a pénzemet. Egy levelet kaptunk 2 héttel később. Ez állt benne: "Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy az MKB Bank Zrt.-hez benyújtott magánhitel kérelmét legnagyobb sajnálatunkra nem áll módunkban teljesíteni. "
itt nem központilag húzták le a rolót. direkt rákérdeztünk, és még folyósítottak abban az időben. valami nem tetszett az anyagunkban a központi ügyintézőnek aki így döntött.
:(
annál a banknál igényeltétek a kiváltást, ahol volt a devizahiteletek is? mi igen és még munkáltatóit sem kellett vinnünk és jólfizető adósok voltunk.
ez a tehetetlen düh!
még a pszaf-et is felhívtam, és ott is mondták, hogy nem köteles indokolni a bank és nagyon sokan jártak így. ha valamit szeretnék tenni, akkor bírósághoz kell forduljak.
igen, nálunk is ez volt. még kártyát is igényeltünk, de visszamondjuk és így nem utaltatjuk oda a jövedelmet.
ügyintéző mit mondott nálatok? mert nálunk hátrament, felhívta a központot, utána jött a sablon válasszal, hogy nem kötelesek indokolni és ők sem tudják.persze ezt nem hiszem el. amúgy másnak még adtak hitelt, tehát nem központi döntés volt, hogy már nem folyósítottak senkinek sem.
mi is. és még nagyon sokan. egyszerűen lehúzták a rolót...
mivel a hitelezésre nincs jogszabály, megtehetik, azt is, hogy nem adnak magyarázatot, miért csinálták.
Beadtuk az igényünket a bankban, ahol a devizahitelünk is volt, hitelkiváltás miatt.
Később jelezték, hogy törvényi feltételeknek megfeleltünk, erre pár napra rá kaptam egy levelet, hogy sajnos nem áll módjukban teljesíteni. Éppen akkor közölte a többi bank is, hogy befejezik a folyósítást, tehát már sehol nem tudtuk újra megigényelni.A bank nem indokol, sem személyesen, sem az ügyfélszolgálaton keresztül nem mondtak konkrétumot, hogy miért utasítottak el.
Jár még valaki ebben a cipőben?
köszi
További ajánlott fórumok:
- Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- CHF 257 Ft - hogy bírjátok devizahitelesek?
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Hol tart a devizahitelek forintosítása?
- CHF devizahitel