Debrecen Kenézy Kórház nőgyógyászai (beszélgetés)
Dr Kálmánchey Albertet ismeri valaki?
Milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban?
Előre is köszi.
Szia!
Köszi a jókivánságot és a tanácsot is, azt mindenképpen vinni akarok.
Nem az első, hanem a harmadik. Csak a Kenézyben már nagyon régen szültem. Azért nem is tudom, hogy most mik a szokások. A másodikat Berettyóújfaluban szüle, de most nem szeretnék olyan messzire menni, pedig nagyon jó kórház.
Amúgy 19. hetes vagyok. pont ma voltam ultrahangon és minden rendben azt mondták nagyon szépen fejlődik:-)
Adnak, tudod, azt a fehéret. De az szinte csak akkor van a kismamákon, amikor megszültek.
Nálam úgy volt, hogy szülés után levittek az osztályra,ez reggel fél 8-kor volt, kb. 1,5-2 órát feküdtem az ágyban, ugye a kórházi hálóing volt rajtam, de hát gondolhatod csupa vér :S
És 10 órakor már a saját lábamon mentem zuhanyozni, és már akkor a saját hálóingemet vettem fel.
Te most várod az első babádat? És hanyadik hétben jársz?
Szia!
Elővettem a terhességi füzetemet, én vezettem ilyet, leírom neked belőle:
kismamának:
- 2 db papucs, egy nappalra egy fürödni
- 3 db pizsama
- köntös
- kb. 3-4 pár zokni
- sok sok bugyi, sajnos úgyis véres lesz, én nem vettem eldobhatósat, de sokan vettek azt is
- 2 db törölköző, egy kicsi és egy nagyobb
- nagy méretű betét, mert bár adnak párat bent, de az nem elég
- wc papír
- zsepi
- fogkefe és fogkrém
- fésű
- dezodor
- tusfürdő
- fürdőpamacs
- kés, villa, kanál, szalvéta, ott is adnak, de én szeretem a sajátomat
- egy kis mosogatószivacs, és mosogatószer
- pohár
- kézfertőtlenítő
- tisztasági kendő
- házassági anyakönyv fénymásolata
- terhes kiskönyv
- melltartók + bele tejfogó
- mellszívó
- fültisztító
+ ami egy női táskában megtalálható: iratok, telefon, töltő, fényképezőgép.
A szülőszobára gyakorlatilag veled volt a táskád, bár azt betették valami szekrényfélébe, szóval csak a papucsomra volt szükség, meg vittünk be egy üveg ásványvizet.
Kisbabának: mi télen szültünk
- body
- rugdalózó
- kocsikabát
- sapka
- kesztyű
- pólya
- pléd
- bundazsák (vittem, de nem ebben vittük haza Manót)
- mózeskosár vagy hordozó
- cumi
- cumisüveg
- pelenka, bár azt adnak bent
- popsitörlő, ezt is adnak
- popsikrém, ezt is adnak
- 2 db textilpelus
A ruhákat a férjem hozta be aznap, mikor indultunk haza, a többi a kofferben volt.
Még annyit, hogy mi voltunk szülésfelkészítőn, mert apás szülés volt, és ott is adtak egy listát, mit érdemes vinni.
Remélem nem hagytam ki semmit, mi ezeket vittük. :)
Szia!
Köszönöm a válaszod nagyon aranyos vagy:-)
Még annyi kérdésem lenne, hogy a kórházi csomagban mit érdemes vinni, mert ez mindenhol másképp van?
Nekem tényleg nem volt rá panaszom. De biztosan van olyan kismama akinek van rossz tapasztalata vele kapcsolatban. Minden helyzet más. És minden szülés is. Nekem a kisfiammal szerencsém volt. Ha lesz kis tesó, ki tudja milyen lesz :)
Azért hogy negatívat is írjak róla: volt olyan, még kismamaként, hogy reggel 9-től 2-ig vártam rá az ambulancia előtt, mert ő fent műtött. Persze ez nem az ő hibája, csak nekem volt már kényelmetlen. De nem panaszkodok, kismamaként egyéb dolgom sem volt. :)
Jó pocakos időszakot kívánok nektek :)
Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel.
Nem szóltunk neki. mentővel mentünk be, először az ügyeletes doki döntötte el, hogy valóban megindult-e a szülés. aztán mentünk fel a szülőszobára, ahol szóltam ki az orvosom, azt mondták a szülésznők majd ők szólnak neki. Még akkor fel is hívták, mert engedélyt kértek az eda-hoz.
Mi 6,40-kor kezdtük a kitolást, és 7-re meg is született a kisfiam.
Sziasztok!
Én 41 hetesen szültem, és nem volt fogadott orvosom, de az utolsó héten elég sok tapasztalatot szereztem. Simó Dezsőről én sem szeretnék nyilatkozni, imádkoztam csak ő ne legyen... Engem Demeter vett fel a szülészetre, és nagyon kedves volt Velem, végül még csatlakozott Dr. Kovács László is, mert a kislányom nem akart kibújni, és ő végül vákuummal segítette a világra. Csak jót tudok róluk írni, minden nap meglátogattak, és érdeklődtek felőlünk. Egészségesen és boldogan távoztunk a kórházból. Tőlünk egyik orvos sem fogadott el pénzt. A saját tapasztalatom alapján (összesen 8 orvos vizsgált meg)Simón kívül bárkit bátran tudok ajánlani, mind kedves és figyelmes volt, nem kapkodott, és nem egy tárgynak nézett. Sőt én nyáron szültem soron kívül korán reggel mentem a vizsgálatokra, hogy a nagy meleget elkerüljem. Tehát maximális figyelmet kaptam minden ismeretség, és pénz nélkül.
Sziasztok!
Én három éve szültem a Kenézyben Dr. Kovács László főorvosnál. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Ajánlás alapján mentem hozzá,de menet közeben kiderült rengeteg ismerős szült nála és ódákat zengtek róla. Nagyon lelkiismeretes és jó diagnoszta,minden kérdésre kimerítően válaszol.Én adtam neki pénzt,havonta 1 ultrahang volt,az 5000 Ft.Nem ennyit kért,én ennyit adtam. Mivel végül császárra került sor, utána adtunk neki 10 ezret. De végig ott volt, szülés után minden nap benézett.
Én 12 éve járok Szomolya Főorvos úrhoz. Mindig lelkiismeretes, kedves volt. A kislányom nála született, és csak jót tudok róla mondani.
Sajnos a kisfiam váratlanul 4 héttel a kiírt időpont előtt érkezett, amikor főorvos úr szabadságon volt, és sajnos városon kívül. Nem tudott bejönni. Így a szülést Simó Dezső vezette le. És mivel nem szeretnék 6 oldal szidalmat leírni, inkább csak azt mondom, hogy nem ajánlom senki ember lányának.
Egyébként Dr Borosról, és Dr Demeterről is sok jót hallottam az évek alatt a váróban.
Minden jót Neked! :)
Szia!
Köszönöm szépen az infót, nagyon sokat segítettél. Teljesen egyetértek veled én sem szeretnék egy vad idegenhez kerülni. Sokkal megnyugtatóbb, ha már tudod ki lesz melletted.
Szia!
A sógornőm szült nála 2*, és mesélte, hogy meg volt vele elégedve. mivel a férjemmel nem szerettünk volna csak az ügyeletes orvosnál kikötni, így felhívtam őt, bemutatkoztam, elmondtam hány hetes terhes vagyok, és hogy találkozhatnánk-e az ambulancián. Egyáltalán nem ellenkezett, megmondta melyik napon lesz bent, és akkorra vár. Mikor odamentem szóltam az asszisztenseknek, hogy kihez jöttem, és majd szólítottak. Nekünk így biztonságosabb volt szülni egy olyan orvosnál, aki már ismer bennünket.
S hogy kerültél épp hozzá? Véletlen?
Hogyan lehet egyébként egyik-másik dokit elcsípni, hogy hozzá kerülj, hisz egyáltalán nem ismerjük őket, nem tudni,mikor ki van bent.
Erus30: ultrahangokat ő csinálta mindig? Olyankor és a végén kért-e pénzt? Tudom írtad nem pénzéhes, de mégis. :-) Vagy mennyit adtatok neki?
Bocsi a sok kérdés miatt.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy csak úgy bementél és őt kerested, vagy bemutattak?
A 27. terhességi héttől jártam hozzá. Kért ultrahangokat ő is, de nem ő csinálta. Én nem a magán rendelőjében voltam, hanem a terhes ambulancián a Kenézyben. Mindig akkor mentem amikor ő mondta, hogy menjek. Terhestanácsadásra az Otiba jártam.
A vizsgálatokért soha nem adtam neki pénzt. Csak a szülés után, amennyit én gondoltam.
Szerintem nincs tarifája, bár ha a magánrendelőjébe mész, ott biztosan van.
Még annyit, hogy a szülésért a pénzt, akkor adtam oda, mikor már jöttünk el a kórházból, de addig a pillanatig minden nap benézett hozzám, és a kicsihez is.
Telefonszáma: 30-985-3341.
További ajánlott fórumok:
- Keresem Debrecen legjobb szülésznőjét, nőgyógyászát...
- Szeretném megtudni hogy mikor rendel Dr. Szomolya Mihály a debreceni Kenézy Kórházban?
- Dr.Harsányi Ágnes debreceni nőgyógyászról lenne pár kérdésem! Ha hozzá jártok segítenétek?
- Csecsemő (újszülött) ultrahang diagnosztikai magánrendelést keresek Debrecenben, tudtok ilyenről? Csak nőgyógyászatit és magzatit találtam..
- Arra lennék kíváncsi, hogy Debrecenbe a Kenézybe a kórházi zárlat miatt apuka ott lehet e a szülésnél?!
- Laporoszkópiás hsg vizsgálatra (átjárhatósági vizsgálat) kit tudtok javasolni nekem a Debreceni Kenézy kórházban?