Csülök pékné módra (beszélgetés)
Kizsirozott tepsibe beleteszed a kb jó tenyérnyire vágott csülköket, rá karikákra szeletelt krumpli, só, bors, vegeta, karikákra vágott vöröshagyma, fokhagyma, pici viz lefeded alufóliával és betolod a tepsibe. A fűszerek mehetnek a hús és a krumpli közé is. Ha megpuhult leveszed az alufóliát és pirosra sütöd a krumplit. A tetején lesz piros a többi finom puha, izletes.
Én igy szoktam, sűrűn nézd, nem főzök előre semmit. Ha elpárolgott a viz, utána öntesz picit. Nagyon finom, nincs vele sok macera. Bele mindent a tepsibe osztjónapot. Jó étvágyat:)
Teljesen puhára főzöm, de nem fedem le a sütőben.
A főzőlevéből kell a tepsibe is tenni, és locsolgatni kell, hogy szép, piros, ropogós legyen.
A tepsiben a bőrös felét fordítom felülre.
Nézd végig egyszer ezt a videót, megéri!
Sokat dumál, de egyszer ki lehet bírni.
Utána már csak azokat a részeket szoktam megnézni, ami fontos nekem.
Megfőzöm előtte kuktában. Fűszereket is teszek bele, amiket szoktam, amiket kedvelek.
Utána sütőben sütöm a hagymás krumplival együtt.
Egyszer kipróbáltam azt is, hogy a tepsi végébe savanyú káposztát tettem, és vele együtt sütöttem meg.
A neten láttam egy ilyen videót. Nekem nagyon ízlett a sült káposztával.
Szoky receptjére keress rá, én abból okosodtam csülök pékné módra készítésből.
Nem minden fűszert használok, amit ő, de hát ahány ház annyi szokás.