Csülök főzésben tudtok tanácsot adni? (tudásbázis)
13. Luli62
2009. jún. 26. 21:51
A csülök az egyetlen, amit sütés előtt lehet főzni... ha füstölt, akkor csak forró vízbe, mert akkor rögtön összekapja a rostjait, de ha azt akarom, pld. egy bablevesbe, hogy felhasználjam a levét is, akkor persze hidegbe teszem fel. A pékné tényleg egy nagyon finom étel, de azt is előfőzöm. Ilyenkor az alapfőszerek, só bors mellé nagyon finom, ha beledobtok egy babérlevelet is. Én az oldalast is babérlevéllel sütöm, a nagymamámtól tanultam, (persze, só bors, vöröshagymadarabokkal, és fokhagymagerezdekkel hintve. Ja, és nekem a libazsíír a mindenem. (kivéve az olaszos ételeknél, mert ott mindíg olivaolajat használok.
12. 5e76004fb5 (válaszként erre: 11. - Pihepuha)
2009. jún. 23. 09:44
Szívesen:)))Jó étvágyat!
11. Pihepuha
2009. jún. 23. 09:38
Én viszont értlek, és köszi. Valahogy így gondoltam én is, csak a sorrendben nem voltam tisztában. Szerintem ma este csak előfözöm, és reggel fedő nélkül sütöm. Tényleg köszi.
10. 5e76004fb5
2009. jún. 23. 09:30
A krumplit sózni kell.
9. 5e76004fb5
2009. jún. 23. 09:29
Hát most összezavartál nem tudom, hogy mit szeretnél a csülökkel. A nyers csülköt ahogy mindtam elő párolnám a főző vízbe és készítenék egy csülök pékné módra nemű ételt. Flancos neve van, de egyszerű. A pékné a kemencébe betolt egy tepsit és együtt meg főzött mindent. A csülköt elő párolod, szét vágod és a krumplival hagymával megsütötd.
8. Pihepuha (válaszként erre: 5. - 5e76004fb5)
2009. jún. 23. 09:27
Köszönöm, a tanácsot!!!
7. Pihepuha
2009. jún. 23. 09:13
Sajnos nem kaptam füstöltet, így tegnap pácoltam, sok sóval és fokhagymával.
6. Pihepuha
2009. jún. 23. 09:11
Fontos, hogy sikerüljön, nagyon izgulok! Nem fog kiszáradni?
5. 5e76004fb5
2009. jún. 23. 09:11
Ha a csülök házi pácolású nem árt, ha pár órát beáztatod, így nem lesz olyan sós. A főző vizébe semmi képpen se tegyél sót, mert az utolsó fél órában érezni az igazi ízét. A főző lét szokták ízesíteni babérlevéllel foghagymával, egész borssal és egész hagymával, így teszem fel főzni.
4. 5e76004fb5
2009. jún. 23. 09:08
A csülök főzés legjobb módszere a kukta.
ha pedig idő hiányában szemvedsze, szerintem előző nap is elkészíthetetd.
3. Pihepuha
2009. jún. 23. 09:07
Holnapra csülköt főznék, de már reggel vendégeim lesznek. Mikor kezdjem, ma este, vagy holnap kora reggel?
2. 5e76004fb5
2009. jún. 23. 09:06
mi a kérdés?
1. Pihepuha
2009. jún. 23. 09:05
Csülök főzésben tudtok tanácsot adni?
További ajánlott fórumok:
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Segitsetek! A 4 éves lányom széklete zöld színű! Megijedtem... tudtok tanácsot adni?
- Aftával kapcsolatban tudtok tanácsot adni?
- Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni?
- Ha a Horváth tengerpartra szeretnék pár napra menni, milyen hasznos és praktikus tanácsot tudtok adni?
- A cicámnak orvosi előírásra fogynia kell 4 kg-ot. Most 9 kg. Tudtok tanácsot adni nekem?