Csokoládé imádók! (beszélgetés)
Karácsony közeledtével,milyen szaloncukrot vegyek?
Van kedvencetek?mert anniy ujfajta íz van ma már a piacon.
sláger nálam a téli fagyi és a rizses milka csoki. napi szinten.
csak itt kevés helyen kapni télifagyit. :(
Amúgy van egy nagyon jó süti,csak sajnos már nem lehet nálunk kapni.Az egy chilis csokis szelet.
Ugyan ez a krém van benne,amit leírtam csak raknak bele chili paprikát,egész sötét csokis piskótába van töltve kakaóval megszórva.Ebben is jó másfél centis egy réteg csoki.Picit csípős és eszméletlenül csokis!Isteni finom!
Csokis volt a piskóta.
Ha az összes csokit rákened hidd el nem fog a belsejéből hiányozni.Nekem dúrván 1-1,5 centis csokiréteg volt rajta,ami tömény csoki!Ha esetleg vastag lesz a tortád szeleteld négyfelé,nehogy száraz legyen.A lekvárt azért kell felmelegíteni,hogy beszívja a piskóta így a tészta nem lesz folytós.A marcipánt pedig porcukron tudod jól elnyújtani.
Amúgy én nem vagyok nagy tortás,imádom a piskótatekercset,a marcipánt és a csokit.Gondoltam összehozom.Tényleg finom lett!
húú elég jól hangzik!!
A piskóta is csokis?vagy az fehér?
azt hittem,belül is csokikrémes,de így is bizti finom!!sztem htvégén megsütöm!!
Ez amolyan én féle süti volt!
Sütöttem egy kerek piskótát,azt három részre szeleteltem és elkezdtem megtölteni. Felforrósított baracklekvárral megkentem a lapot,ráhelyeztem a kb 3-4 miliméteresre elnyújtott marcipánt,majd a középső lap alját is megkentem lekvárral és ráhelyeztem a marcipánra.Ugyan így megtöltöttem a következő emeletet is,majd az egész tortát bekentem lekvárral.Megvártam amíg jól megszívta magát és lehűtöttem.Közben elkészítettem a csokimázt,én ezt szoktam a zserbóra is tenni.40 deka jófajta étcsoki,30 deka porcukor,4 deci víz és 10 deka vaj.
A csokit összetöröm ráöntöm a vizet és a cukrot,felolvasztom és addig főzöm amíg nem lesz jó sűrű.Ekkor belerakom a vajat és lehűtöm.
A tortámra jól lehűtött állapotban kentem fel baromi vastagon a szintén hideg de még kenhető csokit.Nem simogattam sokat,rákentem és az egész olyan volt mint egy hatalmas csokihalom.
Egy kicsit hagytuk állni és utána szépen megettük az egészet!
Eszméletlenül csokis és finom volt!
Egyszerű és Isteni!Próbáld ki ha van kedved.
Esetleg recept?
Mindent ki kell probálni,ami csokis
nem,és ez az érdekes!amellett hogy édes,sós is:-)
Szoval nem lehet ezt elmagyarázni:-)
Hát a sós csoki tényleg furcsán, s bevallom számomra szörnyen is hangzik! :S
Én azért szeretem a csokit, mert édes. De sósan elveszti ezt a vonzerejét, nem?
Szia!
Igen,ettem(mint mondtam,SAJNOS mindegyiket meg kell kóstolni:-))
érdekes íze van,de nekem bejött,hát csokiimádó vagyok:-)
Hello!Én Sopronban dolgoztam(most táppénzen vagyok)a csokoládéműhelyben,pntosabban:Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
Nagyon tuti hely!!
Oda minden Gombóc Artúrnak el kell látogatnia!!
A neten is fenn vagyunk:remélem ez nem reklám:harrerchocolat
Ott aztán van minden:kerek csokoládé ,szögletes csokoládé,sós csokoládé,chilis csokoládé....
Én régebben a tejcsokit imádtam,1-2 éve viszont beleszerelmesedtem a keserű csokiba.Az a jó,ha fekete és nagyon keserű hmmmm....imádom!
Sőt nagyon szeretek csokimázt készíteni.Nincs is annál jobb,mint a zserbó tetején jó vastag csokiréteg,ami még egy kicsit puha és a maradékot az edényből ki lehet nyalakodni.
Csatlakozom!
Imádom a finom csokikat nincs olyan nap,hogy ne egyek meg egyet is.
Most a kedvencem a Milka Wafelini a tejcsokoládé fajtája!:-)