Csokis-mogyorós habcsókpite recept
20 perc
A Csokis-mogyorós habcsókpite hozzávalói:
Hozzávalók (25x25 centis sütőtálhoz):
- 170 g liszt
- 30 g kakaópor + 2 evőkanál a habhoz
- 150 g barna cukor
- 150 g vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 tojássárgája + fehérje
- 100 g fekete csokoládé
- 100 g sótlan földimogyoró
- 100 g porcukor
A Csokis-mogyorós habcsókpite elkészítési módja:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A barna cukrot, a vajat és a tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A sütőtálba simítjuk, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd félig kihűtjük a tésztát. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és az elősütött tészta tetejére kenjük. Rászórjuk a földimogyorót. A tojásfehérjéből, a porcukorból és két evőkanál kakaóporból kemény habot verünk, amit ráöntünk a csokival-mogyoróval befedett tésztára. 160 fokos sütőben további 20 perc alatt készre sütjük.
Sok tészta elkészítéséhez nincs szükség a tojásfehérjére – ebben a sütiben is a tetejére kerül. Így a finom, omlós kakaós tésztát olvasztott csokoládé és földimogyoró választja el a ropogós habcsókrétegtől. Aki jobban szereti, a mogyorót belekeverheti a tésztába is: mindenképpen egy egyszerű, mégis különleges desszertet kap.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 1. 15:54
A csokis-mogyorós habcsókpite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.