Csokimáz receptet keresek, tudtok ajánlani jó receptet? (tudásbázis)
15 dkg margarint-magas zsírtartalmút-felolvasztasz,bele:3 dkg kakaó,6 dkg cukor,semmi folyadék nem kell bele!!!!!
Tűzről levéve még kevergeted egy kicsit,és ráöntöd a sütire.
A tábla csokinál:összetöröd én nem szoktam vízgőzön hanem kicsi lángon-ha gázod van,ha villany akkor azon kicsin,és 6!!!!evőkanál étolaj kell bele.
Mindkettő tuti:))))
Vízpróba: Ha egy pohár vízbe egy kanálról a mázból
egyet cseppentsz és az összefüggően egyben marad,nem olvadozik, akkor jó.
2 evőkanál kakaó, kevés víz, 2 evőkanál cukor, 2 dkg vaj.
A kakaót a cukorral és kevés vízzel nagyon sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a vajat beledobjuk, és addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad. A tészta tetejére öntjük, és elsimítjuk.
Ezt a receptet használom már évek óta Olcsó, és nagyon jó, nem törik, és egy nagy tepsi sütihez jó. Én is zserbóhoz szoktam, mézeshez, és a hagyományos diós zserbóhoz.
Mázhoz:
* 3 ek.tej
* 3 púpos ek.cukor
* 2 ek.kakaó
* 8 dkg vaj
* 1 tk. mandula aroma
Elkészítése:
a tejet a cukorral elkevertem, majd keverés nélkül hagytam habzásig főni, ekkor beletettem az átszitált kakaót. Amikor elég sűrű lett vízpróbát csináltam, ezután zártam el alatta a lángot.Beleraktam a vajat és a mandula aromát és teljes olvadásig kevertem.
pl., mint amilyen a Zserbóra kell.
Az enyém nem lesz sima és töredezik, nem lehet szépen elkenni, vagy nem köt meg.
További ajánlott fórumok:
- Cukormentes torta receptet keresek. Ti tudtok ilyet?
- Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet?
- Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni?
- Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?
- Olyan házilag elkészíthető - egészséges -kenyér receptet keresek amelyhez kell tönkölyliszt és magvak. Tudtok ilyet?