Csodagumó: a csicsóka (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Csodagumó: a csicsóka
Érdemes elolvasni, főleg a legvégét, aki fogyózik,... és még mindenki másnak is hasznos lehet
Köszönöm az ismertetest , de azota kinyomoztam es meg is kostoltam , sulve,föve es nyersen is ! (semmi ize :)
Azert neha veszek 1-2-darabot , mert egeszseges ! Sajna itt eszakon ahol en elek biza meglehetössen draga.
ránézésre olyan, mint a gyömbér gyökér felhízlalva...
A növény maga picit hasonlít a napraforgóra, de inkább olyan, mintha a napraforgó nem nőtt volna meg, mégis viráhozna.
A gyökere pedig alig a föld színe alatt terjeszkedik.
Szia!
De jó,mert én is a közelben lakom.
És még most is van neki?
Köszi ha válaszolsz!
Sziasztok!
Debrecenben lakom,nálunk árul egy bácsi a piacon,akit érdekel,az irjon és szivesen küldök!!
Gyerekkorom kedvenc csemegeje volt:)))
Most addig nem fogok nyugodni amig valahol nem talalok!
Sziasztok!
Én is most vettem,és érdekelne pár recept ami nektek bevált. Most nyersen rágcsálom.
Köszi a választ!
Nem tudom hogy te hol laksz,de nálunk nincs a piacon!!!
Minden héten megyünk anyukámmal,de semmi.....
Biobolt?
De ez a város annyira béna!!:((((((((
Hát, ez az egyetlen forrás, amit tudok, de szerintem öregasszonyok biztosan vannak a piacon, náluk kell kérdezősködni. Egyébként megtévesztő lehet, hirtelen ránézésre olyan, mint a gyömbér. De az csak a zöldség árusoknál van!
Idős kofánál meg gyömbér nincs!
Ez biztos!
Az msn címem helyesen:
marenka@windowslive.com
Eltévesztettem bocsi!
Erzsike.
Írtam neked privit csicsóka ügyben.(((((((
Most azért írok ide,hogy tényleg nagy szükségem lenne rá.Aki tud segíteni kérem tegye meg.
alvosbaba@citromail.hu
msn:martenka@windowslive.com
vagy itt helyben! Köszi szépen.Márta
De nálunk nem lehet kapni a piacon :((((
Hol találok még?
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni hogy hol tudok venni?
És télére benne kell hagyni a földben vagy kiásni?
A recepteket én is várom!:))
Köszönöm.
Nagyon szeretem én is de csak nyersen, elkészítve ételnek még nem ettem.
Biztos nagyon finom lehet.
Egyeseket valamikor nagy lelkesedéssel kultiváltak, ezek azután valamilyen ok miatt fokozatosan kiszorultak a földekről. Közéjük tartozik a csicsóka is, amely bízom benne, hogy helyesen ítélem meg – néhány társával együtt (cirok, feketegyökér, articsóka, csillagfürt stb.) ismét kezd divatba jönni. Ennek a változásnak az okát most bízvást abban kereshetjük, hogy nagyon egyszerűen termelhető, bőven termő és ellenálló növény; gumótermésének pedig az a fontos jó tulajdonsága van, hogy a cukorbetegek is fogyaszthatják.
Márpedig ez igazán nagy jelentőségű dolog, hiszen az orvosi statisztikák szerint sok-sok honfitársunk szenved ebben a különösen diétás étrend betartását igénylő betegségben.
Ugrás a teljes írásra: Csodagumó: a csicsóka