Csirkemell őzgerincformában sütve baconnal recept
A Csirkemell őzgerincformában sütve baconnal hozzávalói:-80 dkg csirkemell,
- 20 dkg bacon szalonna,
-15 dkg reszelt sajt, só, bors,
-petrezselyem ízlés szerint,
- 4 evőkanál tejföl,
-3 evőkanál liszt,
-2 tojás
A Csirkemell őzgerincformában sütve baconnal elkészítési módja:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Én tettem a masszához fokhagymát is! Küldök egy linket hogy meg tudd nézni!
http://andi1976.gportal.hu/portal/andi1976/image/gallery/1242331068_25.jpg
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cecile27, 2009. dec. 28. 17:05
A csirkemell őzgerincformában sütve baconnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.