Csipeszes körszárító (beszélgetés)
A legegyszerűbb egyébként, ha minden felesleges hűtőszekrény-rácsot begyűjtesz. Nekem mindig van itthon ilyen, elkérem az ismerősöktől.
Könnyen lehet hajlítani a keretét, tehát ha felakasztod két szögre a falon, van felülete, ami a falhoz támaszkodik.
A teregető-részen minden második pálcikát kiveszed, hogy ne legyen annyira sűrű. A pálcikák is jól jönnek, ha vastagabb kampó kell valahova. Egy fogóval és egy határozott mozdulattal le lehet törni a keretéről.
Azt magadnak kell megbütykölnöd.
Én láttam olyat is, hogy duplára fogott viaszosvászont szabtak be egy műanyag vállfa háromszögébe. Szalaggal körben rávarrták.
Alul az egyenes részen, ugyanolyan szalagot belefűztek pár centinként, a szalagot áthúzták a ruhacsipesz fogóján, amit (gondolom, forró szöggel) átlyukasztottak. Szépen megkötötték, és lehetett zoknit csipeszelni.
Ha bármit, akár madzagot, vagy erősebb drótot fogsz, parafa dugókat fűzhetsz a csipeszek közé. De mondom, létezik csipesz, amin a madzagot jó erősen a rugójáig lehet húzni.
Ami az első linken szerepel, olyanom van nekem is, elég nagy helyet elfoglal, az a gondom vele. Akár lakásban, akár az erkélyen, szinte mozdulni sem tudok tőle. Persze kertes házban tökéletes!
Ami az alatta levő link, az viszont egy falra szerelhető, tehát nem mobil, fürdőszobába, esetleg valóban a konyha falára, és akkor ott is marad.
A csipeszt át lehet fúrni és odacsomózni. De sokféle a csioesz is. A régi klasszikus csipesz, amin két "lyuk" van, a felső kisebb a madzag befogására, azt jól rá lehet húzni a madzagra és leszedni is alig lehet, nemhogy csúszkálna.
Nekem van olyan ruhaszárítóm, ami nem sima madzag, hanem hálószerű, vagy hogy mondjam. A vállfák se csúsznak rajta össze, pár száz Ft volt.
Sziasztok!
Szeretnék egy masszív zokniszárítót, de sehol sem találok ilyet. Hol lehet kapni olyat, aminek nem törik le rögtön a karja, vagy a csipesze?