Csed-re jogosult vagyok? (tudásbázis)
3. Burrit0 (válaszként erre: 1. - Nyusza93)
2023. máj. 22. 02:34
Te nem tudod kik vitatalosan segitenek?
2. Panna07 (válaszként erre: 1. - Nyusza93)
2023. máj. 21. 21:43
Szia! Igen, megint jogosult leszel CSED-re, utána GYED-re is, de szerintem az időközi béremelés nem lesz rá kihatással, mert van egy szabály, hogy a szülés előtt milyen időszakot kell figyelembe venni, most ezt pontosan nem tudom, de nézd meg az államkincstár honlapján, ott részletesen leírják, hogy milyen időszak alapján számítják.
1. Nyusza93
2023. máj. 21. 21:15
Sziasztok.
Jelenleg fizetés nélküli szabadságon vagyok június elejéig. Akkor tölti fiam a 3.at.
Mikor kiderült hogy kismama vagyok akkor táppénzre mentem. Szülés után kaptam Csedet majd Gyedet.
Ki kell vennem a bent lévő szabadságjaim június elejétől.. Az az információm van hogy ha ez idő alatt kiderül hogy jön a kistesó akkor mehetek táppénzre. De szülés után jogosult leszek CSED-re is?
Időközben megemelték az alapbèrt abban a munkakörben amiben én is voltam. Így az alapján számolják a táppénzt illetve Csedet majd Gyedet is?
Köszönöm szépen a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Jogosult vagyok bármire is?
- Ha nem tudok szoptatni 7 hónapos babát, jogosult vagyok tápszert irattatni a gyerekorvossal?
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?
- Jogosult vagyok CSED-re és GYED-re?
- Jogosult vagyok a magasabb összegű CSED-re?
- Hogyan lehetek jogosult a 2. baba után a GYES mellett CSED-re, és GYED- re, ha már lejárt időközben a munkaszerződésem?