Császármetszés altatásban - tapasztalatok (beszélgetés)
Szia! A fájdalom az első napokban eléggé falkaparó. Viszont baba mellett "nincs ideje és figyelme" az embernek a fájdalomra - én legalábbis ezt vettem észre magamon. De erősen sziszegtem és bogaraztam felkeléskor, mozgáskor.
Minden jót nektek!
Szia Vivi!
Lehet, hogy már megszültél, azért leírom. Altatásos császárom volt.
Óriási fájdalomra ébredsz és ez oráról órára jobb egy picikét. Egyetlen tanács, amivel ezt elértem: FOROGJ!
Egész nap ezzel foglalkoztam. Elfordulni jobbra, majd balra. Ez a művelet kib!@## fáj és sokáig tart. Ez a császárosok 24 órás "vajúdása". Erősen koncentráltam, csak az járt a fejemben, amit mondtak:...és akkor előbb rendeződik bent és elkezdi magát gyógyítani". Segíts a testednek, hogy az szabadon tehesse a dolgát! Megéri. Otthon már szépen elláttam egyedül a babám.
Nálunk hozták 3 óránkét cicire a babát az akutban is. Utána rooming in-ben voltam. Hoztam-vittem, ahogy jólesett.
Császárral szültem. A tapasztalataim a legjobbak, nem éreztem semmit, nem fájt semmni, csak amikor felébredtem, már " várt " a fiam.
Nem is volt semmiféle komplikáció
Én az elsőt szültem altatásos császárral,24 óráig fel sem kelhettem,én a kínok kínját éltem át az első 3 napon.
A másodikat meg tudtam szülni simán,17 óra vajúdás után is azt mondom,hogy a sima szülés volt könnyebb.
A harmadikat epidurális érzéstelenítéssel császárral,kb 8 óra múlva kelhettem fel. Ez után a császár után sokkal könnyebben és hamarabb gyógyultam.
Hidd el a termeszetes szülés egy borzalom a csaszarhoz kepest.En nagyon megszenvedtem az elsőt.Szamomra semmi szep nem volt benne.Szegeny gyereket is alig lattam a kimerultsegtol.
Nekem megkonnyebbules volt hogy a 2.at csaszarral kellet szülnöm(egeszsegugyi okok miatt).
Szia, engem altattak, mert menet közben derült ki, hogy nem tudnak érzésteleníteni. Sajnos én vajúdtam előtte tizenpár órát, plusz a féresikerült EDA-nak is nagyon kellemetlen mellékhatásai voltak, de konkrétan az altatásos császárnak nem. Azzal nem volt gond, maga a seb sem fájt borzasztóan a többihez képest.
Viszont mivel előtte sokat vajúdtam, elég lassan ébredtem fel rendesen, és bár idatették rögtön a babát, mikor magamhoz tértem, szinte azonnal elaludtam. Éjjel ébredtem, másnap reggel kaptam vissza a kisfiamat.
Es azt lehet tudni miert altatasban lesz a csaszar?
Nekem is epiduralis erzestelenitesben volt 2 is, es ugyanugy mint az elottem szolo nekem is 6 oraval kesobb kellett felkelni furdeni meg katetert akkor szedtek ki. Barhogy is lesz mielobb kelj fel es setalgass. Minden jot kivanok es ne aggodj. ;)
Szia
Nekem epiduralissal volt tervezett csaszarom, a mutt utan 6 oraval mar fel kellett kelni maszkalni. Hallgass a noverekre, minel hamarabb kezdesz mozogni annal konnyebb lesz es kevesbe fog fajni.
Nekem nem volt veszes a fajdalom, 24 orat az intenziven voltunk, utana vittek le a normal szobaba, akkor kaptuk meg a babat :)
További ajánlott fórumok:
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Igaz, hogy a császármetszés után nem húzódik vissza az anyák hasa úgy, mintha természetesen szültek volna? Mi a tapasztalatotok?
- Mik a tapasztalatok a Misgav-Ladach módszerrel végzett császármetszésről?
- Foghúzás altatásban! Véleményeket keresek, hogy volt -e valakinek ebben része! Mik a tapasztalatok!
- Tudtok olyan JÓ helyet ahol mindenfajta fogászati beavatkozásokat végeznek altatásban?Hol és mik a tapasztalatok?
- Mik a tapasztalatok a második császármetszésről?