Csak ügyvéd által írt meghatalmazás jöhet szóba? (tudásbázis)
Üdv. Mindenkinek!
Tudja valaki, hogy létezik-e olyan meghatalmazás (ügyvédáltal készítve), hogy egy nagyon közeli családtag meghatalmaz, hogy ügyeit intézzem? Szokásos ügyek intézése plusz otthonban való elhelyezéshez.
A családtag demens (szakorvosi vélemény van)
döntésképtelen. Gondnok nem akarok lenni.
Köszönöm a választ!
Atta tökéletes a "szimpla" meghatalmazás
Azt értem alatta hogy lehet géppel is írni, de két tanú
Többször intéztem szolgáltatóknál más nevében, még interneten keresztül is, csatolva a meghatalmazást.
Ezt nevezik "teljes bizonyító erejű magánokirat"-nak
Lehet,hogy félreérthető voltam.
Nem a lakás eladására kell meghatalmazás, hanem, hogy anyu nevében felbonthassam a közművel kötött szerződéseket.Neki ne kelljen végigjárnia több helyet, várakozni.
Mivel a testvéreiddel vagytok tulajdonosok, egymásnak adhattok meghatalmazást, hogy kinek a nevén legyenek a közművek.
Ezért nem kell egyetlen ügyvédet sem hizlalni.
Viszont mielőbb tisztázni kell a dolgokat, mert kőkemény büntetés leeshet, hogy az anyukátok lakására, ami már nem az ő tulajdona, az ő nevére jönnek a számlák.
Nekünk elfogadták a sima sk.írt meghatalmazást 2tanúval.
UPC-nél,Tigáz-nál,Eonnál is.
További ajánlott fórumok:
- Elveszett iratok hogyan pótolhatóak meghatalmazással?
- Személyi igazolványt meghatalmazással más intézhet?
- Kötelezhetnek-e elszámolásra, ha csak meghatalmazott voltam, nem gondnok, nem gyám?
- Családtag üdülési csekkjét meghatalmazással fel lehet használni?
- Tudna valaki segíteni abban, hogy a bíróságra ügyvéd által beadott kereset/keresetlevél az magánokirat vagy közokirat ?
- Leadtam a bontónak az autónkat. Az eredeti meghatalmazás nincs meg, tudom valahogy pótolni?