Csak szerintem ciki még mindig fürdetni egy 13 éves lányt? (tudásbázis)
Akkor jó! Azt hittem már nekem szánod, mert nekem válaszoltál. hH családon belül túlzott erkölcsösködés megy, akkor sztem már az is kóros.... szintén nem egészséges lelkületű gyereket nevel fel az ilyen család.
Célzottan nme mesztelenkedtek előttem se a szüleim, de még nagyanyám se takargatta magát, ha épp öltözött, én meg bent voltam. Még a fiú unokatestvéreim előtt se. Pedig nagybátyám hatalmas "erkölcscsősz". meg is lett az eredménye, ha a nagyobbik fiát nézem.....
a háta ok. Párom se tudja megmosni magának, egyzserűen enm éri el.... Viszont a haját? 13 évesen azért azt már bki meg tudja oldani magának, feltéve, h nem sérült, vagy vmi oknál fogva nem ágyhoz, stb. kötött.
Az, h egész testet mos anyuci, sztem nem ok. És az sem, ha nme dumcsi céllal van bent a fürdésnél, hanem azért, h felügyeljen.... (mégha hozzá sem nyúl a gyerekhez közben)
az a baj, h itt nme csak bent van a szülő a fürdőben, miközben fürdik a gyereke....
Ugyan sokan félreértelmezik, de itt senkit nem az zavar, ha anyu, v apu bemegy dumcsizni, vagy fésülködni, miközben a gyerek fürdik.
nem hiszem, h fizikálisan molesztálásnak lenne kitéve ez a kislány. Egész egyzserűen anyuci erőteljesen rátelepszik, elnyomja, hülyegyerekként kezeli. Lelkileg terrorizálja, bántalmazza. Ezért szorong.
Mellesleg számomra az se természetes, h a szomszédság pontosan tudja, h mikor menstruál az a kislány....... Azért abban megegyezhetünk, h bizony a szégyenérzet elég fejlett már ebben a korban.....
Rmélem, szegény kislány hamar ki tud szakadni anyuci karmai közül, mert ha nem, soha életében nem lesz egy nyugodt perce se az anyjától, és lehet 10 év múlva az ő elkeseredett sztoriját olvashatjuk majd itt a hoxán, mert anyuci belemászik a kapcsolataiba is....
Amikor elolvastam a fórumcímet, volt egyfajta véleményem.... utána elolvastam a hsz-eket, és azt kell mondanom, tévedtem. Tök jó, ha valakinek annyira jó a viszonya a gyerekével, hogy megtűri maga mellett fürdéskor. Bár szerintem egy 13 éves már magától is tud fürdeni:) Sokan már főzni is tudnak ilyen életkorban.
De az, hogy bent van a szülő a fürdőszobában, nem botránkoztat meg egyáltalán.
Jó neked, hogy semmi más gondod nincs, mint hogy napok óta azon elmélkedsz hogy más miként neveli a gyerekét.
Elég silány életed lehet.
Az én véleményem: mindenki a saját háza táján söprögessen.
Szerintem,ha "bűnös" volna,nem mesélne róla a szomszédnak... Ennyire hülye egyetlen "bűnöző" sincs...
Nem lehet,hogy flúgos kicsit??? Esetleg a kislány olyan,...hogy igenis még nem árt,ha ott van anyu?
Hát én inkább nem eresztem el a fantáziám, mert kifordul a gyomrom.
De azt csak szeretném megtudni, hogy akkor konkrétan megmosdatják vagy csak ott vannak vele?
Mellesleg a kislány viselkedése tipikus. Szorongó, elnyomott, sérült...
Én szociális szakember vagyok, rossz olvasni ilyet, mivel tehetetlen vagyok. :(
Egyet kell hogy értsek.
Más, amikor úgy fürdesz, hogy mondjuk édesanyád ott van a fürdőben valahol és be nem áll a szája, és más az, amikor azért van ott, mert gyakorlatilag felügyel, hogy vajon jól csinálod e, amit kell.
És ez a lelki dolog nagyon igaz. Mert a kislányon látszik, hogy valami nincs rendben. Nem csak azért, mert halk szavú és nagyon-nagyon visszahúzódó. Egyszerűen lehet látni rajta. Nem hiszem, hogy merne szólni az anyjának, hogy ne. Vagy ha szólt is valaha, akkor lehet, hogy kapott. Ezt nem állítom, csak gondolom. És azt se felejtsük el, hogy 10 éves koráig az apja fürdette, ami az én szememben ugyanolyan beteges, ha nem betegesebb.
Mint írtam, konkrét esetet írtam le. Olyanról, amiről tudomásom van. Nem arról, hogy itt mi zajlik. Elmondtam egy nagyon negatív példát a fürdetésre / zaklatásra.
Jelen esetben is, a fórum alaptémája és abból, amit a fórum kiírója írt még a kislányról is elég gyanús. Szakmai szemmel nézve, számomra gyanús, nem egészségesnek tűnő. Más dolog az, ha egy gyerek jól nevelt és más dolog az, ha szólni sem nagyon mer.
SZERINTEM.
Úgy gondolom kicsit elbeszélünk egymás mellett.
Én arról írtam, ami beteges, nem arról, ami normális.
Nem gondolom, hogy olvasásképtelen lennél, csak picit megakadtam a dolgon, mert olyan, mintha nem értenéd, amit írok.
További ajánlott fórumok:
- Szerintem minden vallás és tanítás csak agymosás! Pont hogy...
- Csak szerintem ramaty a társkeresőzés? Vagy mi a baj velem?
- Csak szerintem ciki?
- Csak szerintem hülyeség?
- Csak szerintem hülyeség, az aki azt mondja hogy este 6 után már nem szabad enni különben elhízol?
- Szerintem a macska, kutya lehet kinti is, nem hiszek a csak...