Cigány nyelv tanulása? (beszélgetős fórum)
Szerintem pedig...ahogy hallottam...nehéz a cigány nyelv. De én szeretném megtanulni.
csak nem tudom merre induljak. nem hiszem hogy az ilyen gyorstalpalós nyelvtanfolyamok alkalmasak erre.
egyszerű a cigány nyelv!
pl. rúg - rugol
múltidőben rugoltál :)
sziasztok!
Keresnék valakit, aki beszél cigányul. Szeretnék pár mondatot megtanulni, hogy meglepjem a páromat vele. Vagy kérlek ajánljatok olyan oldalt, ahonnan lehetne tanulni.
köszi
nekem most a görög projektem a következő. :-)
azután pedig olasz vagy német lesz.
Hát igen, a régi kultúra. Csak sajna itt a régin van a hangsúly.
Ha volt is nekik olyan, akkor azzal te és én előbb tisztában vagyunk, mint ők maguk...
Be lehet menni a 8. kerületbe, és lehet nézni, ott a kultúra, amit ápolnak! Na de ez már más téma. Jó nyelvtanulást, és reméljük, tudod majd hasznát venni...
éééértem. érdekesnek találom a választásodat, sok sikert a projekthez.
sajnos nem tudok segíteni, bár a nyelvek engem is érdekelnek, de a következő 20 éves tervemben ez a nyelv nem szerepel.
azt értem, hogy érdekel, de mi az ami érdekel benne?
kicsit bővebben?
Szerintem inkább olyat érdemes tanulni, aminek hasznát is veszi az ember, és tudja kamatoztatni normálisan.
És aminek van esetlegesen kultúrája is. :)
Szerintem cigány embert kérdezz meg.
Egyébként milyen célból szeretnéd megtanulni? Mert ha mondjuk használni is akarod, cigány emberek között, akkor azt kell megnézni, milyen nyelvűek között szeretnéd vagy általában milyen nyelvet beszélnek...
gondolom,
1. erdekli
vagy
2. nyelvvizsgat szeretne tenni!!