Cég felszámolás alatt, mi a teendő? (beszélgetős fórum)
2. Anettka0101 (válaszként erre: 1. - Dávid herceg)
2014. máj. 27. 14:34
Mire gondolsz? Mit akarsz "kapni" egy felszámolás alatt álló cégtől ??? Ha a cég még nem mondott fel neked (és munkaviszonyban vagy), akkor a felszámoló fog hivatalból felmondani Neked (és minden munkavállalónak). Az esetleges végkielégítést, ha a cég vagyontalan, akkor a Bérgarancia Alaptól lehet kérned (ezt Te intézed, kb. egy-két éves procedúra, bíroságok, stb.)... keresni kell új munkát!
1. Dávid herceg
2014. máj. 27. 12:59
Sziasztok! Szeptemberig GYED-en vagyok a fiammal, de időközben a cég, akinél alkalmazva vagyok, csődeljárás alá került, most meg felszámolást indítottak ellene. Mire számíthatok? Fogok én még egyáltalán bármit is kapni? A GYED-ről tudom, hogy a továbbiakban az OEP fogja nekem szeptemberig biztosítani.
További ajánlott fórumok:
- Férjemnek a KFT-je kb két éve felszámolás alatt van nincs jövedelme kórházi ápolásra jogosult e?
- Gyed után nem vesz vissza a cég, mert felszámolás alatt áll, de törvény szerint fel sem mondhat. Hogyan tovább?
- Gyesen vagyok, cégem felszámolás alatt. Hogyan vállaljak így munkát?
- Ha egy cég felszámolás alatt áll, akkor az én járandóságaimat a munkáltatóm igényli meg és ő fizeti ki nekem, vagy a Munkaügyi központ?
- Hol lehet megtudni, ha egy cég felszámolás alatt van?
- Ha egy KFT felszámolás alatt van, és nekem erről kellene egy hivatalos dokumentum akkor honnan kell kikérnem? APEH? Cégbiróság?