Cassis pezsgőkoktél recept
A Cassis pezsgőkoktél hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg fekete ribizli
3 evőkanál cukor
0,5 dl vodka
kb. 5 dl száraz pezsgő
A Cassis pezsgőkoktél elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is. - Koktélos poharakba 2-2 ribizlis jégkockát teszünk, hozzáadunk 1-2 evőkanál ribizlis szirupot, majd felöntjük a behűtött száraz pezsgővel.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. nov. 25. 19:54
A cassis pezsgőkoktél elkészítési módja és hozzávalói.