Candida gyanús vagyok.Mi az első lépés amit megtehetek?....ezt az utánajárást is el kell kezdeni valahol..... (beszélgetés)
Szia! Köszi a tippeket!
Nekem lepedékes a nyelvem, de nem tudom, hogy candida okozza-e! Ha nem, akkor is lehet ezt a bóraxos dolgot használni?
Sziasztok!
A Candida egy makacs gomba,amit nagyon nehéz elűzni a szervezetből!A véleményem az,hogy az orvosok ezt a betegséget nem szívesen diagnosztizálják(kivétel a nőgyógyászat,ahol a kenetből kimutatják)! Ha már többször előfordul a gombás betegség,célszerű egy vércukor terhelésre beutalót kérni,mert lehet a cukorbetegség hozza elő újra és újra a Candidát! Néhány ötlet ami segíthet! A legfontosabb a cukormentes diéta!!A Gombás hüvelyfolyásra:1l meleg vízhez 4evőkanál ecet és ezzel kell irrigálni! Lepedékes nyelvre: Borax glicerines dörzsölés. Természetes segítség: a fokhagyma(ez pusztítja a gombát)!grapefrúitmag csepp(de ebből is csak a keserű változat)! Olvastam vmi Stevia édesítőről amit a candidások is használhatnak,mert ez is gomba ellenes. Kitartást mindenkinek a diétához,ami nagyon nehéz!!(én a Reductil gyógyszert szedem mellette,ami elveszi az édesség utáni vágyat)!
Szép estét Mindenkinek!
A candidával foglalkozni kell. A háziorvoshoz hiába mész, nem csinál semmit.
Akkor szaporodik el ez a gomba, ha valaki antibiotikumot szed vagy szedett. Nagyon sok tünete van, de ami a legszembetűnőbb, az az iszonyú, megmagyarázhatatlan fáradtság és az édességek. sütemények iránti sóvárgás, ugyanis a candida csak ebből tud megélni és szaporodni.
Mindenképpen szakemberhez kell menni, ne is próbálkozzatok házilag, mert nem ér semmit.
Drasztikus diéta és legalább 6x vastagbélmosás, mert ez a gomba a vastagbélben él és onnan csak bélmosással lehet kitakaritani.
Legelőször is kell csináltatni egy Voll-tesztet, és az mutatja ki, hogy milyen százalékban van jelen a szervezetben.
Én oda jártam, ahol a tesztet csinálták. Ott elvégezték a bélmosást és gyógyszert is ott kaptam. Ott kaptam leirást is arról, mit lehet enni és mit nem. Ezt csak orvosi ellenőrzés mellett lehet kezelni. Az orvos belgyógyászatilag is megvizsgált, mert a has tapintásából is meg tudja állapitani a candida jelenlétét.
3 hónap után teljesen kigyógyultam és mintha kicseréltek volna azóta. Minden bajom megszünt, le is fogytam 13 kilót, mert bizony a candida felhizlalt.
Ha nincs kezelve, egyre súlyosabbá válik, különböző betegségeket okoz, sokkal veszélyesebb, mint gondolnátok.
Nem olcsó dolog a kezelése, erre szakosodott orvosok nincsenek kórházakban, vagyis SZTK-ra nem megy.
Én természetgyógyásznál voltam, aki egyben belgyógyász orvos is.
Ha rendesen betartjátok a diétát és az orvos utasitásait, eljártok a bélmosásra, akkor 100%-ban rendbejöttök.
Ezt a betegséget nem szabad elhanyagolni, mert egyre súlyosabbá válik és magától soha nem fog elmúlni.
Remélem tudtam segiteni valakinek ebben a témában.
Majd még benézek ide, ha van kérdésetek a témával kapcsolatban szivesen válaszolok.
Ui.:
3 hónapig szigorúan diétázni kell és többször kell menni ellenőrzésre / Voll tesztre/.
Üdv.
Silva
A candida az egy gombafajta.nagyon jól érzi magát,ha olyan ételt kap,ami táplálja.ilyenek a cukros ételek,édes gyümölcsök,a fehér kenyér és abból készült péksütemények,a tejtermékek.én is ezzel küzdök most,de találtam rá egy nagyon jó szert,privibe bárkinek leirom mi is ez.én még fogytam is tőle,10 nap alatt 3 kilót.ami 1000%,hogy nem jön vissza.a grapefrutmag csepp jó,de nem mindegy melyik fajta,abból is tudok tutit ajánlani!
ja,és orvoshoz hiába mész,nem fognak segiteni,nem nagyon tanultak erröl,állitólag!
Én észrevettem már jó ideje egy remegő érzest a gyomromban,hanyingert,levertséget,ami csak akkor múlik el ha édességet vagy kenyérfélét eszek,pedig nem vagyok az a nasizós fajta,es lelki eredetű oka sem lehet.Csakis az hogy egy ideig helytelenül táplálkoztam,sok édességet ettem,most meg mondhatni szénhidrát függő vagyok,próbáltam hogy ne egyek cukros ételeket,meg kenyeret is kevesebbet ettem(fogYni is akartam),de annyira erőtlen és ingerlékeny voltam hogy nem birtam,pedig megkaptam azt a kaloria mennyiseget ami nekem megfelelő.
Ezért is döntöttem el végre hogy változtatok,MOST
Táplálék kieg.-nek a grapefruitmag cseppet kell szedni.Csak grapefruit legyen benne semmi más plusz adalék nem!Ezt bioboltban vedd meg!
Lehet keresni recepteket a net.-en sütőporral készült kenyérre.Persze ezt otthon kell megsütni,ami kicsit macerás.Nekem is ezt kéne ennem,de nincs időm megsütni.Kenyér nélkül meg én is éhen halok. :)
Hát talán azért mert szeretnék mások tapasztalatát vagy vélemenyét megkérdezni.
A közmondás is azt mondja az okos más kárábol tanul....vagyis nem árt ha utánajársz a dolognak mielött belevágsz....
Miért olyan érthetetlen dolog az ha vki feltesz egy kérdest olyanoknak akik már jártasak a témában????????????????
A szervezetben is,de sajnos nőgyógyaszati jelei is vannak,amivel már kezeltek de most ugyanazok a tünetek jelentkeztek.
Holnap veszek Candida tesztet.
de ez csak nőgyógyászati fertőzést mutatja, nem?
nem világos, hogy a kérdező ilyesmire gondolt-e vagy arra, hogy a szervezetében szaporodott el a candida.
További ajánlott fórumok:
- Gyónni szeretnél? Itt megteheted!
- Két telefonom van. Iphone és egy Andoroid. Megtehetem🤷♀️
- Költözés gyermekkel, megtehetem?
- Szeretem végigjátszani az éjszakát. Megtehetem, nyugdíjas...
- Ha nem kötöttem meg a babakötvényt 16 honapos babánál még megtehetem?
- Facebookon, ha egy csoportpostra szeretnék a név nélküli tagnak üzenni, azt megtehetem valahogy messengeren?