Calma etetőfej (beszélgetés)
Sok örömet leendő Anyuka :)
Aha, akkor mindenképp azzal fogom kezdeni. Kíváncsi vagyok, meddig bírja egy calma cumi. Azt olvastam a honlapon, kb. 90 kifőzést/gőzfertőtlenítést bírnak ki, és 3 havonta jó cserélni :)
Neeeeeeeem, lusta volt.... Volt, hogy fél órát is ordított, mert nem akarta megszívni, melós volt neki................... Persze, mert már előtte találkozott a sima cumisüveggel és tudta, az könnyebb. Aztán végül beadta a derekát és ha megszívta, simán evett.... Csak az a fontos, ha lehet, első pillanattól calma fejjel kell kínálni, mert van eszük a piciknek....
Köszi! És egyébként hogy ment a babádnak a cumizás a Calmából? Hamar megtanulta/megszokta?
Igen, remekül. Nekem semmi bajom nem volt a Calma fejjel és tápszerrel.... A tápszeren múlik... Pl. a Milumil az olyan szemcsés volt, hogy egy sima cummisüvegen sem jött ki.... Mi Beba tápokat adtunk, az remek volt.
Sziasztok! Tápszerrel is jól működik a Calma? A Szoptanít lenne a másik opció, tudom, hogy azzal OK...
Szia! Itt vannak vidók, talán segít (bár lehet, azóta már nem probléma):
[link]
Az én kérdésem viszont az, ha anyatej helyett tápszerrel használnám, azzal is jól működik-e. Vagy akkor a higításon múlik esetleg? Mi örökbefogadásra készülünk ugyanis :)
Mi most visszaálltunk a MAM fejre, Aventet a Lányomnál használtam, de hosszú távon nem szerettem. A MAM bejön, csak abból is könnyen jön. Mondjuk most úgy érzem, semmi baj a szopi erejével, max. a tejkínálattal van baj :) Elég kevés üveget kap, csak nem lest gond. De ez a Calma... Meddig kell bedugni a szájába? Mert ha teljesen bedugom, olyan fuldokló. Ha nem, akkor meg nem szívja csak köpi ki....
Én csak nagyobb korában kezdtem használni, viszont a Fiam ügyesen ivott a Medela pici poharából egész kicsiként is (persze kell hozzá türelem :)) Kanalazni, vagy fecskendőből próbáltad adni a pótlást?
Meg kell tanulnia ám ebből is enni. Egyébként a mellbimbót is olyan hosszúra nyújtják :)
Nekem ma 1 hetes kislányom, én is vettem calma-t, 2-3 nappal ezelőtt használtuk, nem volt gond, ügyesen evett abból is, de kedd óta csak szopizik.
Nálunk piciként csak az Avent ment.
Sziasztok. 2,5 hetes kisfiamnál próbálom ezt bevezetni,az eddigi MAM helyett, mivel sajnos kell kiegészítés az anyatej mellé, de nem akarom, hogy leszokjon a ciciről. Megvettem ezt a Calmát, de olyan érzésem van, hogy hosszú a fej a szájához. Harcok árán, de ha meg is szívja (lusta....), akkor nem bírja lenyelni a tejet...
Mik a tapasztalatok? Korai még ebben a korban?!