Budapesti kismamák, akik tömegközlekednek, hogyan? (beszélgetés)
Mivel nekem muszáj menni, olyan babakocsit vettem, amit elbirok. Egész pontosan kettő van, és a helyzettől függően váltogatom. A kis sportkocsi nincs több 2 kg-nál, ha a piros hetes hátára kell felszálljak, azt viszem. Persze akkor kell hátizsák...
Nem is szeretem, ha segítenek, mert ki van alakulva a "fogás".
Inkább az a necces, hogy a két nagyobb tesó nehezen száll le meg fel egyedül, meg attól félek, nehogy fentmaradjanak, vagy ha előbb szállnak le, kiszaladjanak a sokszor szűk járdaszigetről...
Nem szeretem az alacsonypadlósakat, mert szűk a hely, és any.nak az emberek... A régiek háta ilyen szempontból jobb, csak persze nehéz felmászni.
Szóval szerintem, ha valaki rendszeresen buszozik, muszáj olyan kocsit venni, ami neki a legjobb erre a célra...
Meg be kell venni a lesz.om tablettát. Sok a bunkó, pláne, amikor felcsődülök a három gyerekkel... DDD
nekünk 1,5 hónap múlva lesz babánk, de sajnos ahogy néztem a buszokat, nem mindig az jön, ami fel van tüntetve a táblán ( alacsony padlós vagy a szokásos lépcsős busz)
erősen gondolkodom, hogy ha tényleg be kell menni majd a városba, akkor kendőbe vagy más hordozóban fogom cipelni
vettünk babakocsit, de tudom, milyen rossz azzal néha közlekedni
Mi másodikon lakunk és nincs lift, a lépcsőforduló tök szűk, mindig azon sakkozom, hogy melyik cserepes virágot verjem le.
Ja, amúgy általában a babakocsi a kocsi csomagtartójában van, Törpét leviszem kézben, berakom az autósülésbe és kiveszem a babakocsit, stb. És ugyanez visszafelé is.
Na ezaz, nekem is 9 kg a kocsi, gyerek 7 és egyre több lesz ugye :-D
Nekünk a lépcsőházban van alapból pár lépcsőfok, már ott megszakadok.
Nekünk viszonylag egy könnyű babakocsink van, 8 kg körül van, Törpém szintén 8-8,5 kg között van.
Engem nem is a buszozás izgat, hanem ha metróval kell menni vhova. Azt hogy lehet megoldani?
Én is megszakadok, de sokszor babakocsival megyek. Ha nagyon messzire megyek Pesten belül, akkor általában kendőben viszem. Viszont nagy melegben ez nem praktikus.
Én is tervezek venni egy könnyű babakocsit erre a célra.
(csak egy ötlet volt)
Az én fiam még csak 9 kiló, bár már az se könnyű :)