Budapesti Gazdasági Főiskoláról jó tanácsokat várok! (beszélgetés)
Én a vendéglátó és szálloda szakon végeztem 2003-ban, és nagyon jók a tapasztalataim. Szerintem a fiad az enyémnél könnyebb szakot választott. Vannak "szórótantárgyak", bár ezek nagyon is kellenek a gazdasági képzés során, enélkül szerintem ne nevezze magát senki közgazdásznak. A töltelék tantárgyakkal nagyobb a gond, én azokat nem igazán szerettem (menedzsment alapjai, pszichológia, kommunikáció, stb.
Nálunk a szakmai képzés is jó volt, jól oktatták a szakmai tantárgyakat. A nyelvvel már nagyobb problémák voltak. Franciát tanultam, nagyon színvonaltalan volt az oktatás. Az angol szakmai tanár viszont remek volt, elsőre sikerült a szakmai nyelvvizsga.
És rögtön találtam munkát a suli után.
Viszont ha újra elkezdhetném, akkor a pSZF-re mennék.
Nekem a BGF-en tök jó tanáraim voltak, mondjuk én a gazdasági részén voltam. Ott tanultam meg igazán a nyelvet.
Igen a szórótantárgyak kivágják az emberek nagy részét.
Szerintem sok jó szakembert ad ki ez a fősuli, s Pesten el is ismerik ezt a sulit.
Az intézmény az ügyek intézésével hadilábon áll (bár szerintem ez mindenhol így van). Vannak tárgyak, amelyeknek tanítását nagyon hm, érdekes emberekre bíztak. Sok szórótárgya lesz, ilyen például a számvitel I-II., környezetgazdaságtan, és a többi közgazdaságtannal kapcsolatos tárgyak. Mivel saját maga állítja össze órarendjét, azt javaslom, ezeket vegye előre. A nyelvoktatás sem a legjobb. Plusz pénz-, és időbefektetéssel ajánlom, hogy időben kezdjen el készülni a szakmai nyelvvizsgára, és ne az utolsó félévre hagyja.
Az iskolában uralkodó hangulat jó - csoporttársaknak köszönhetően, azonban néha a tanárok elég alpári módon beszélnek a hallgatókkal.
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- 18 éves budapesti és környéki lányok
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?