Budapest környékén hol lehet gombát szedni, és milyet? Tudnátok ajánlani helyeket, ahova mehetnénk? (tudásbázis)
köszi! :)
És, hátha kedvet kap hszzá más is! Kitűnő családi program is lehet egy-egy hétvégére! :)
Klassz ötlet, Én is imádom a gombát, de nem mernék szedni csak úgy, aztán meg megenni sem, mert állítólag ha egybe rakok mérges és nem mérges gombát, akkor a mérges elrontja a nem mérgeset így á la natur is... :( Ha tudod, szedd külön őket amennyire tudod. Én a Lehel piacon ismerek gombavizsgálót, de nem tudom milyen árban dolgoznak.
Nagyon jó program, gratula az ötlethez :-)
néhány fajtát ismerek én is, de az nem sok. Viszont a Fehérvári úti piacon van gombavizsgáló, és úgy gondoltam, h oda elviszem a "zsákmányt" bevizsgáltatni. Nem reckírozok :)
Amúgy igen, jó móka, ugyan már régen gombásztam. Mág a mamámmal annó, de már 15 éve, h meghalt. Azóta csak olyan gombát ettem, amit boltban lehet venni (csiperke és társai), de az már unalmas. Imádom a gombát minden fprmájában, ezért gondoltam rá, h elmegyek párommal gombászni.
Pilisben elég sok gomba van állítólag.
Azt nem tudom milyen fajták vannak ott, biztos van vargánya. Remélem értesz a gombákhoz, de ha nem, akkor vidd el piacra bevizsgálni, nehogy bajod legyen tőle. Amúgy engem is érdekel a gombaszedés, jó móka lehet, meg szép sétálni az erdőben. :)
További ajánlott fórumok:
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Esküvőre keresek éttermet kb 50 főre Budapesten vagy környékén, tudna valaki ajánlani?
- Tudtok mondani körmöst Budapesten az Oktogon környékén?
- Segítsetek! Pécs környékén keresek kirándulo helyeket, turistalátványosságokat
- Az elmúlt 4 napban Budapest és környékén nem láttatok érdekes fényeket az égen?
- Tudnátok ajánlani Budapesten olyan helyeket, ahova sérült gyerekekkel is mehetnénk és élmény lenne nekik?