Brokkolival töltött cannelloni mozzarellával recept
A Brokkolival töltött cannelloni mozzarellával hozzávalói:50 dkg brokkoli
só, szódabikarbóna
20 dkg ricotta vagy túró
1 dl tejföl
őrölt fehérbors
1 cs lasagnetészta
20 dkg mozzarella sajt
5 dkg vaj
A Brokkolival töltött cannelloni mozzarellával elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós-szódabikarbónás vízben pár percig főzzük vigyázva, hogy ne essen szét. A ricottát (túrót) áttörjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, enyhén megborsozzuk, és hozzákeverjük a brokkolirózsákat. A lasagnelapokat sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vágódeszkára egymás mellé fektetjük. Mindegyik tésztalap egyik végébe kg 2 ek. tölteléket helyezünk, majd feltekerjük. Kivajazott tepsibe vagy üvegtálba szorosan egymás mellé fektetjük, megszórjuk reszelt mozzarellával. Forró 190 C fokos sütőben 20 percet sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 9. 13:30
A brokkolival töltött cannelloni mozzarellával elkészítési módja és hozzávalói.