Bonsai ginsengem levelei belülről kifelé elkezdtek gőzerővel hullani. Napi kb. 10 levél.. Mitől? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Szép, mutatós növény, ha jól gondozzuk. Ellenkező esetben felkopaszodik, levelei sárgulnak, lehullanak.
Különösen a hidegre érzékeny, hamar megfázik, ami a levelek fonnyadtságában vagy a levélen, esetleg a törzsön megjelenő olajszínű, majd barna foltokban mutatkozik meg.
A megfázást okozhatja a hirtelen beáramló hideg levegő vagy az alacsony hőmérséklet, továbbá az erős hőmérséklet-ingadozás.
Tehát a szellőztetésnél vigyázzunk. A 18-20 C fokú szobahőmérséklet megfelelő a fikusz részére. A növények túlöntözését a levelek sárgulásán látjuk.
Különösen a téli hónapokban vigyázzunk az öntözésre. Télen a növény csak vegetál, él, de nem fejlődik, nincs annyi vízre szüksége, mint a hajtás-, illetve levélfejlődés idején. A talaj nyirkos legyen, de nem túl vizes. A cserép alatt levő tányérkában vagy díszcserépben ne álljon soha víz. Én hetente 1x locsolom.
Remélem tudtam segíteni!:)
További ajánlott fórumok:
- Július 4-től életmódváltással a cél felé, gőzerővel!! Ki tart velem?
- Újra gőzerővel hajrázunk! Ki tart velem? Egy új csinos, szép alakért és szeretni való önmagunkért!
- Annyira cikire sikerült az esküvőnk. A gyerekek elkezdtek...
- Mitől lehet, hogy a szobanövényeim levelei elkezdtek sárgulni és száradni?
- Ma hajnal 1 óra 8 perckor arra ébredtem, hogy az utca végén lévő esküvőn elkezdtek tűzijátékozni? Legális ez?
- Édesanyámnak és nekem elkezdtek kijönni a kiütéseink a naptól. Mit tegyünk?