Bölcsis beszoktatás félbemaradt, mert náthásak, köhögnek. Mit adjak (még) nekik? (tudásbázis)
Sajna igen. Végülis ha náthás, meg kicsit köhög, viszik a gyerkőcöket, én is. Merthát azért ha dolgozik az ember, nonstop nem lehet a kicsivel otthon táppénzen.
Így is a fiam ez mellett még herpeszt kapott, azzal nem mehettünk oviba, meg kötőhártyagyulladást, meg tüdőgyulladást...Tehát bőven kapott ebben a 2 hónapban eddig olyan betegségeket, amikkel 1-2 hetet minimum itthon kellett lenni:(
Ezért nyomatom az immunerősítőket, hogy azért már legalább 2 hetet egyfolytában tudjon menni oviba;)
Mi is úgy jártunk a beszoktatáson, hogy első nap minden oké, 2. nap már herpesze lett, s hazaküldtek minket...Aztán ugye több mint 1 hétig utána otthon voltunk. Aztán ment cirka 2 napot, majd megint itthon kellett maradnunk 1 hétig, még mellkasröntgenre is kellett mennünk, olyan sz@rul volt...Na, és így tovább..
Őrjítő, főleg hogy úgy féltem a picit, is olyan rossz látni mikor beteg és szenved:(
Augusztus óta ovis a fiam, azóta szinte állandóan náthás. Na meg hol köhög, hol nem..
Náthánál szívom ezerrel az orrát orrszívóval. És nekem is a dokinő Sterimart írt fel. Meg Nasivint. Felváltva használjuk. És hát a Luuf balzsam.
Köhögésnél: ugyanúgy köptetőt kapott, és Spiropentet írt fel: hörgőtágító.
Mikor csak ritkán köhög közbe-közbe, akkor a Stodalt adom neki.
És mivel ilyen sokszor beteg a kicsi, immunerősítőként írt fel a dokinő Broncho-Vaxom port, valamint Immuno Kid-et adtam neki. Ez utóbbival leálltam, s szintén dokinő javaslatára Béres cseppet + C-vitamint adok neki.
Jó lenne, ha már nem lenne annyit beteg..:S
Biztos jó lenne immunerősítő a fiaidnak.
Kérdezz rá a gyerekorvosotoknál, melyiket ajánlja.
Én biztos vagyok benne, hogy szinte egész évben náthásak lesznek a kicsik a böliben/oviban. Mivel ott szipognak mellettük a többiek, mire kigyógyulnának belőle, megint elkapják...:(
Jobbulást a kicsiknek!
Sokkal több c-vitamin! 500mg, akár 1000 is nyugodtan.
Én a kislányomnak 6 hós kora óta komplex multivitamint adok (nem gyógyszertárban kaphatókat, mert azokban kevés van), c-vitamin tartalmát tekintve akkoriban adtam 200mg körül, most 500mg körül kap, 17 hós, tehát a 2,5 éveseknek simán mehet (túladagolni meg ugye nem lehet).
köhögésre a lándzsás útifű szirupot is megpróbálhatod
Jobbulást!
Így hirtelen csak az jut eszembe, hogy mindent megteszel a leírtak alapján.
És, ha esetleg aggódsz, hogy számít a kimaradás a beszoktatásból, ne tedd...nálunk is így jött ki, de nem volt semmi gond "újra" kezdeni:-)
További ajánlott fórumok:
- 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás)
- Van élet a bölcsődei beszoktatás után?
- A beszoktatás a mamának és a gyereknek is nehéz
- Óvodai beszoktatás terhesen
- Mennyi idő után aludjon ott gyermekünk az oviban? Mennyi az 'ideális' beszoktatási idő?
- Bölcsis beszoktatás végén derült ki, hogy nem kapom meg a megígért állást.Ilyenkor maradhat a fiam bölcsiben?