Bölcsibe fogalmazás a babáról, ti hogy kezdenétek hozzzá? (tudásbázis)
köszi,aranyos vagy!:-) és köszi a segítséget is.Remélem hogy sikerül jól megfogalmaznom.
Valószínű hogy címszavakkal írom,fogalmazás szerűen itt-ott.
de írhatsz egy egyszerű papírt is
név:
születési idő:
taj szám:
lakcím:
allergiák:
és röviden leírod ahogy te látod őt egy átlagos nap folyamán.
étkezések alkalmával mennyire önálló és milyen étvágyú
játék során mennyire társasági, ill.önálló
alvási szokásai
tisztálkodás, öltözködés alkalmával mennyire önállós, miben igényel segítséget .
Akkor meg mindegy, nem a formai dolgokon van a lényeg, hanem, hogy minél több információt kapjanak a piciről.
Sok sikert hozzá! :)))
Szerintem a legegyszerűbb, ha bemutatod, mint ahogy az utcán is.
Az én kisfiam, Milán és 24 hónapos.
Aztán leírnád, azt amilyennek te látod, mit szeret, mit nem szeret (játszani, öltözéskor, étkezések alkalmával mennyire önálló, miben kíván még segítséget), mi az az étel amit imád és amit nagyon nem, hogy milyen étvágyú,ekkor leírhatod a gyógyszerallergiáját és azt milyen lázcsillapítót és mennyit adsz neki ha belázasodik. nem tudom, hogy kérik-e, hogy beleírd az okát a bölcsibe íratásnak vagy nem, ha nem erre külön nem kell kitérni, de azt leírhatod, hogy szívesen veszed meglátásaikat és tanácsaikat, ha bármit tapasztalnak, ami a fejlődését előre mozdítja :)
Ezt nagyon szeretik a legtöbb bölcsibe, főleg ha látják is a változást :)
pl.: neked nem veszi fel a cipőjét, de a bölcsiben kiderül, hogy kis segítséggel nagyon is ügyesen felkapja szinte önállóan, és ezt elmondják neked, akkor te is probálkozhatsz, hogy vegye fel egyedül és ha bármilyen siker van akkor dicsérd meg... (én kaptam ilyeneket)
A mai napig vissza sírom a bölcsijét a lányomnak, nagyon jó helyen volt és rengeteget fejlődött az ott töltött egy év alatt :)
Csupa jó élményt nektek :)
Folyamatos szöveget, ha már fogalmazás.Bekezdésekre szedve a fő részeket.
Nem adtak utalást, hogy mit várnak?
és címszavakra szednéd hogy kedvenc ételeim:.....
kedvenc játékaim:........
Vagy egy "összefolyó" szöveget írnál?
az én saját gyerekemről kell írni,hogy jobban megismerhessék a gondozónők és hogy tudjanak mindent róla,szokásait,esetleges allergiáit stb.stb. ilyenek
Tudnál segíteni,mégis hogy fogjak hozzá?
Én E/1-ben írnám, mintha a fiad beszélne magáról. bemutatkozás, szülők bemutatása, külső tulajdonságok, belső tulajdonságok, kedvenc játékaim, kedvenc időtöltésem, szokásaim, kedvenc ételeim...
befejezésnek pedig, hogy mit vár a bölcsitől.
Én így írnám! :))
Miről kell írni?
Gyerek viselkedés, vagy helyzet, elfogadás, stb...
Konkrét gyerekről vagy álltalánosságban.
osztálytársaim?☻
A kisfiam bölcsibe megy és írnom kell róla "fogalmazát" minden tulajdonságot,zokást stb.mindent ami ő rá jellemző!
Ebben kérnék segítséget,mert azt se tudom hogy fogjak hozzá...