Időnként napokra szájzárat kaptam az alsó bölcsességfogaimtól. Szakaszosan nőttek. Nehezen szánta rá magát a fogorvosom, de azután egy szájsebésszel és két asszisztens kisasszonnyal két és félóra alatt eltávolították a bal alsót. Áldozatául vált az előtte lévő fog is. A jobb alsót kb. 10 perc alatt kivette. Ez 15 éve történt. Azóta minden rendben ....
Nekem az alsót szedték ki évekkel ezelőtt, mivel teljesen a csontba vízszintesen el volt feküdve..nyomta a alsó fogsoromat. Elmentem egy szájsebészhez és egy óra alatt kihúzta..Nem éreztem semmit.. Utána egy kis nyomást, de szedtem fájdalom csillapítót. Két évvel ezelőtt a felső bölcsesség fogra került a sor.. Ez legalább félig kinőtt:) Elkezdte elég rendesen tolni a mellette lévő fogakat, és kezdek elgörbűlni:/ És ráadásul még fájt is! Felhívtam egy jó szájsebészt, aki nagyon kedves volt:)Beadott két szurit és 10 perc alatt kikapta.. Néhány napig fájt a helye, de nem vészes..Jobban fájt amikor nyomta a fogsoromat. Tehát ne aggódj! Csak lazán:)Minden rendben lesz:)
A húgomnak nemrég vették ki az alsó kettőt, mindkettő merőlegesen nőtt, és nyomta előre a fogsorát. 2 hét különbséggel csinálták a szájsebészeten, nem volt egy leányálom azt mondta, de legalább nem barmolta össze a fogsorát.
Nekem is ez volt,amikor elkezdett női a bölcsesség fogam,nyomtaaz egész fogsoromat, amíg ki nem nőtt fájt,de azóta semi próblémám vele. Nem lett ferde egyáltalán semelyik fogam sem (14-15 évesen nőtt ki mind a 4 ésegyszerre).
Ha nem nőtt bele túlzottan az állkapcsodba, akkor nem lesz vészes.
Fájdalmas? Ez baromság. Olyan szurit kapsz, hogy egy lovat is leterít. Tudom, mert a jobb 8-asomat nekem is műtötték. Sajnos én is halogattam, és "belegyógyult" az állkapcsomba. Nem szabad halogatni!
Én belül semmit nem éreztem, de inkább kívül volt kellemetlen, hogy olyan sokáig tátva kellett tartani a számat. :( De én speckó eset vagyok, ne belőlem induljatok ki. Nekem 45 perces volt a műtét. De ha azt vesszük, néha egy gyökérkezelés is közel annyi...
Nekem is az egyik bölcsességfogam félig jött ki és a doki szerint nem is fog tudni rendesen kibújni.Egyszer már elküldött a szájsebészetre de nem mertem elmenni..így csak halasztom és halasztom a dolgot...
Az valóban igaz hogy el tudja nyomni a többi fogat???:S