Bölcsesség fog kihúzása (beszélgetés)
Sziasztok! Kérdezni szeretnék. Lányom 14 éves, a fogait szabályozták, és ahogy látszik majd a röntgenen a bölcsesség fog, ki kell műttetni.
Most csináltattunk panoráma röntgent, a két felső böcsi látszik, az alsó nem. A dokinő szerint akkor nagy esély van arra, hogy alul nem is lesznek bölcsesség fogai.
Volt már valaki így? (Mert mondjuk marha jó lenne, akkor csak kétszer kellene szenvednie szegénynek, nem négyszer).
Sziasztok!
Nekem tegnap előtt volt a második bölcsességfog műtétem, most a bal-, régebben a jobb alsót húzták ki. Amikor a jobbat húzták, plusz érzéstelenítő kellett, mert éreztem amit csináltak. Maga a műtét 1 óra volt kb. Utána iszonyatosan fájt azt hiszem kb egy hétig, nagyon fel is volt dagadva és be is gennyesedett kicsit. Tehát a mostaninál felkészültem a legrosszabbra, és kellemes csalódás volt. Bár a műtét itt is 1 óra volt kb., ennél plusz két injekciót is kaptam, mert itt is éreztem mit csinálnak. De utána már semmit sem éreztem. Most vagyok a műtét utáni második napon, és semmi számottevő fájdalmam nincs. Egyedül annyi, hogy nagyon be van dagadva, de ezen kívül semmi más. Pedig ugyanúgy vízszintes helyzetben helyezkedtek el, szerintem ugyanannyit is fúrtak. Lehet, hogy azért, mert másodjára egy másik helyen huzattam? Mindegy,nem értem, miért nem fáj, de örülök neki nagyon :))
Ami nagyon fontos: erőltetni kell a szájnyitást, még ha nagyon is fáj.
Na jó lábadozást a lábadozóknak, a műtét előtt állóknak meg sok szerencsét! :)
sajnos nem képzelem be :-(
Tényleg zsibbad még mindig.És az érdekelne, hogy járt e még rajtam kívül valaki még így.
Nem lehet, hogy annyira vigyázol, hogy már-már beképzeled a zsibbadást? Nem megbántani szeretnélek, de én ilyen típus vagyok.
Egyébként lehet, hogy olyan adag érzéstelenítőt kaptál, hogy zsibbadhat még, de ha az orvos azt mondja, hogy nem baj, akkor ne is törődj vele, vagy próbálj meg a neten utána olvasni
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Hétfőn kiszedték a jobb alsó bölcsesség fogamat, ezzel nem is lenne gond De azóta a szám jobb széle el van zsibbadva és az állam is. Felhívtam a dokimat szerdán, kérdeztem tőle hogy normális e még hogy zsibbadok. A válasza az volt hogy IGEN.
Na hát mondanom sem kell, hogy nem nyugodtam meg.
Esetleg járt már valaki így? Meddig fogok még zsibbadni?
Köszönöm a segítséget.Nagyon fontos lenne számomra.
szia
Remélem nálam is így lesz:)
egyébként 18án megyek úgyhogy még van kis időm bátorságot gyűjteni..
Szia!
Nekem is ki kellett műteni az egyiket (ki sem volt bújva) maga a műtét nem fájt az injekció után már nem éreztem semmit. Persze elég ijesztő volt a tudat, hogy a doki "vési" a fogam és darabokban szedi ki, de SEMMIT nem éreztem. Összevarrták és kész! Mikor kiment a fájd.csill. hatása na akkor nagyon fájt még aznap délután, de másnap már semmi. A varratszedést szintén nem is éreztem!! BÁTORSÁG!!
bedagadt a fejed?:S
begyulladt vagy mi történt?:(
:(
igazából félig van kibújva még csak .
Nem fáj meg semmi de a doki szerint nem fog tudni kibújni úgyhogy muszáj lesz kihúzni:(
eléggé félek:(
Nekem nem fájt, sem a műtét alatt, sem utána. Nem mondom, hogy kellemes, de csak a hangok rosszak. Ha jól érzéstelenítenek, nem érzel semmit.
Nekem utána bedagadt a fejem és szép színekben pompázott, az már kevésbé volt kellemes, de ez sem biztos, hogy mindenkinek bebucul.
Hello!
Igen felvágják, és aztán összevarrják:S elég fájdalmas, legalábbis nekem az volt. Utána 1 hét múlva varratszedés, addig pedig lehetséges, hogy antibiotikumot kell szedned, és semmi tejterméket sem szabad enni-inni. Én ezt az utasítást kaptam:)
remélem segítettem valamit:D
Szia!
Nekem két alsó fogamat operálták ki, mert évekig nem bírt kinőni, csak félig.
sziasztok
Ma voltam fogorvosnál.
Felül a bal oldali bölcsességfogam miatt kaptam időpontot szájsebészetre mert azt mondta nem tud kibújni és ezért ki kell húzni...
Járt már valaki így?
Félig ki van bújva.Ilyenkor felvágják az ínyt?