Bokaficam esetén gipszelés? (beszélgetés)
Te nem tudtad, hogy itt a hoxán vannak a legjobb orvosok?
Kit érdekel, hogy mit mond az, aki látta is a beteget?
:)
Nekem anno még nem volt választási lehetőségem. Ha visszamész, kérdezd meg, milyen alternatívák vannak a gipszelésen kívül ill. a gipszelésen belül.
A gipsznek egy komoly hátránya van, hogy bemerevedik az ízület ..... azt viszont meleg vizes áztatással és tornával szép fokozatosan ki lehet mozgatni.
Nekem mikor a bokámmal megtörtént ez a dolog nagyjából másfél hónapban telt mire meggyógyult rendesen.
Lehet, hogy ha begipszelik Nálad ez a folyamat gyorsabban fog megtörténni.
Kérdeztem persze, de az ide nem jó: gyógyulási idő, legközlebb már jobban kimegy a bokám stb...
Csak gondoltam egy napot adok magamnak, eléggé elképtem mikor közölték h gipsz
Szerintem jó döntés.
A dokit egyébként kérdezted a bokarögzítőtől?
Szerintem nem kényelmi szempontok alapján kéne dönteni.
Én voltam már gipszben, kezem-lábam .... nem négy hétig ..... sokkal tovább ..... az is kibírható. De tökéletesen rendbe jöttem, és ez a lényeg .... szerintem az eredmény a fontos, nem az, hogy mit kellett hozzá kibírni. :o))
Köszi, ezek után főleg hajlok a gipszre.
Megértelek egyszer kezemmel volt ilyen, akkor nem engettem a gipszet én sem sokáig fájt, erre gondolva is jobban járok ha kérek holnap egy fasza gipszet, rem haza tudok vele jönni
Nekem "csak" súlyos bokarándulásom volt, én se engedtem begipszelni...
Több mint három hónapja történt, de még mindig nagyon szenvedek a bokámmal. Minden estére megfájdul, bedagad, nem hogy sokat, de már kevés séta (kb. 200 m) is nehezen megy, elkezd lüktetni és fájni. Ráadásul ízületeimmel is lett valami baj, arra gyógyszert kaptam, vissza kellene mennem a reumára (a végén már ott kezeltek, annyira nem javult a lábam).
Már nagyon megbántam, hogy nem fogadtam el az első javaslatot, lehet hogy nem szenvednék vele ennyit. Gyógytornára is járok még mindig, de az is tény, hogy ahelyett hogy felpolcolt lábban pihentem volna, dolgoztam végig. Ez se tett a lábamnak jót.
Nekem utoljára gyerekkoromban volt, és sokra nem emlékszem. Annyit tudok, hogy nagyon viszketett a karom benne. De ezt már mástól is hallottam. /Mármint nem azt, hogy a karom viszketett, hanem az ő végtagjuk :-)))/
Így a meleg idő közeledtével szerintem egy kicsit meleg is lesz majd a viselése.
Nekem volt már ilyen jó pár éve, ráugrottam foci közben egy társam lábára és kifordult a bokám, csak egy nagy reccsenést hallottam.
Másnap nem tudtam ráállni, de nem gipszelték be.
Ha van otthon Richtofit sportkrémed kend be azzal, illetve borogasd éjszakára.
Én csak azért mennék vissza az orvoshoz, mert ha esetleg valami komplikáció lépne fel, akkor ne tudják azt mondani, hogy önként vontad ki magad a kezelés alól.
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?
- Erős vérzés esetén mit javasolnátok egy 14 éves lánynak, ha a tampon felhelyezése gondot jelent?
- Tört már el valamid, hogyan viselted a gipszelést?
- Sín készítéséhez a mintavétel gipszelést jelent? Mik a tapasztalatok?